Ώρα για μαγειρική!

Στο παιδί σας, όπως άλλωστε στα περισσότερα παιδιά, του αρέσει πολύ να βρίσκεται στην κουζίνα και να σας βοηθάει στο μαγείρεμα! Σίγουρα μπορεί να διαβάζει τις συνταγές και να μετράει σωστά τα υλικά, αναρωτιέστε όμως εάν είναι ασφαλές να μαγειρεύει μόνο του…Όχι ακόμα...Πρέπει να είσαστε δίπλα του όταν θα ανάβει το φούρνο γιατί ατυχήματα και λάθη γίνονται ακόμα κι από εμάς, ενώ όλα αυτά τα καυτά και αιχμηρά σκεύη που βρίσκονται στην κουζίνα σίγουρα ελλοχεύουν κινδύνους, για αυτό το παιδί σας δεν πρέπει ποτέ να βρίσκεται μόνο του στην κουζίνα. Περίπου στην ηλικία των 12 με 13 όμως μπορεί να φτιάξει ένα φαγητό -πάντα με την επίβλεψή σας- και να του δώσετε την ικανοποίηση ότι μαγείρεψε για την οικογένειά του.

Αφήστε το παιδί σας να διαλέξει μόνο του τη συνταγή

Δώστε του μερικά βιβλία μαγειρικής ή περιοδικά για να ψάξει και να βρει μερικές ιδέες. Μπορείτε επίσης να ψάξετε μαζί συνταγές στο internet.

Ξεκινήστε με τα εύκολα

To σουφλέ σοκολάτας όπως και να το κάνουμε δεν είναι για αρχάριους...Ξεκινήστε με κάτι πιο απλό όπως μια σάλτσα για μακαρόνια.

Συγκεντρώστε του τα υλικά και τα εργαλεία που χρειάζονται

Με αυτό τον τρόπο δε θα χρειαστεί να ψάξει την κουτάλα ή το αλάτι και έτσι να χάσει την συγκέντρωση του. Αφήστε το να ρίξει μόνο του τα υλικά στο σκεύος, να ανακατέψει κλπ

Γιορτάστε τη δημιουργία του!

Ακόμα και αν το αποτέλεσμα δεν είναι ό,τι καλύτερο έχετε φάει, επιβραβεύστε το παιδί σας για την προσπάθεια και το υπέροχο φαγητό που σας ετοίμασε για να του τονώσετε την αυτοπεποίθηση.