Τρία απλά βήματα για να βάλετε το μωρό σας για ύπνο!

Κάθε νέα μητέρα δίνει αγώνα μέχρι να καταφέρει να βάλει το μωρό της να κοιμηθεί. Εάν το μωρό σας είναι ιδιαίτερα ανήσυχο και χρειάζεται πολύ χρόνο για να κοιμηθεί ακολουθήστε τα τρία απλά βήματα που σας προτείνουμε ώστε να δείτε τα ματάκια του μικρού αγγέλου σας να κλείνουν!

Κρατήστε το μωρό σας απασχολημένο

Για να μπορέσετε πιο εύκολα να βάλετε για ύπνο το μωρό σας θα πρέπει να το απασχολήσετε με κάποιες δραστηριότητες τα διαστήματα που είναι ξύπνιο. Μην το αφήνετε απλά να κάθεται χωρίς να κάνει κάτι. Ανάλογα με την ηλικία του μωρού σας υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Μπορείτε να παίξετε μαζί του ή απλά να το αφήσετε να μπουσουλήσει στο πάτωμα. Ό,τι κι αν επιλέξετε, στόχος είναι να κουραστεί ώστε να κοιμηθεί. Εάν ακολουθήσετε αυτή την πρακτική σίγουρα δε θα χρειαστεί να κάνετε πολλά πράγματα για να το κοιμίσετε.

Μην κάνετε τίποτα το ιδιαίτερο για να το πάρει ο ύπνος

Οι περισσότερες μαμάδες κάνουν το ίδιο λάθος όταν έρχεται η ώρα να βάλουν τα μωρά τους για ύπνο. Ποιο είναι αυτό; Κάνουν τα πάντα! Αποφύγετε να κουνάτε το μωρό σας προκειμένου να το πάρει ο ύπνος ή να το κάνετε βόλτες με το καρότσι μέσα στο σπίτι! Όταν κουνάτε το μωρό σας το μαθαίνετε να κοιμάται μόνο με αυτόν τον τρόπο κι επιπλέον όταν σταματάτε την κίνηση τις περισσότερες φορές το μωρό ξυπνάει.

Μουσική

Εάν έχετε ένα δύσκολο μωρό το οποίο δεν κοιμάται με τίποτα, σας προτείνουμε να του βάζετε μια χαλαρωτική μουσική η οποία θα το ηρεμήσει. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια με μουσική που μπορείτε να κρεμάσετε στην κούνια του για να το βοηθήσετε να κοιμηθεί.