Οι διακοπές με το μπαμπά του!

Με το σύζυγό σας χωρίσατε πρόσφατα και οι καλοκαιρινές διακοπές του παιδιού σας είναι ένα θέμα το οποίο σας προβληματίζει ιδιαίτερα αυτό τον καιρό. Είναι η πρώτη φορά που θα πρέπει να περάσει κάποιες ημέρες με τον έναν από τους δυο σας και αναρωτιέστε πώς πρέπει να χειριστείτε την κατάσταση.

Αρχικά θα πρέπει να επισημάνουμε πως τα παιδιά έχουν ανάγκη να περάσουν κάποιες ημέρες και με τους δυο γονείς. Ακόμα και αν οι γονείς βρίσκονται στη μέση μιας δικαστικής διαμάχης οφείλουν να έρθουν σε επικοινωνία και να μπορέσουν χωρίς εντάσεις να βγάλουν ένα πρόγραμμα για τις καλοκαιρινές διακοπές του παιδιού τους.

Πώς πρέπει να χειριστείτε την κατάσταση

Θα πρέπει με κάθε τρόπο να δώσετε στο παιδί σας να καταλάβει πως οι διακοπές με το μπαμπά του είναι απαραίτητες και πως πρόκειται για μια ευκαιρία να περάσουν χρόνο μαζί και να μοιραστούν όμορφες στιγμές. Εάν το παιδί σας αρνείται, πρέπει να είσαστε κάθετη επισημαίνοντάς του ότι είναι υποχρέωση και δικαίωμα του μπαμπά του να περάσει κάποιες ημέρες μαζί του.

Την ημέρα της αναχώρησης θα πρέπει να συγκρατήσετε τη συγκίνησή σας αποφεύγοντας τα ατελείωτα αγκαλιάσματα καθώς θα το κάνουν να στεναχωρηθεί περισσότερο.