Αποφασίσατε με το σύζυγό σας να μείνετε μακριά ο ένας από τον άλλο για ένα διάστημα

Με το σύζυγό σας το τελευταίο διάστημα τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά. Οι συγκρούσεις και οι εντάσεις είναι σε καθημερινή βάση, για αυτό και αποφασίσατε για ένα διάστημα να μείνετε μακριά ο ένας από τον άλλον προκειμένου να πάρετε τις αποφάσεις σας. Αναρωτιέστε τι πρέπει να πείτε στο παιδί σας;

Μη μπείτε στον πειρασμό να πείτε στο παιδί σας ψέματα, όπως για παράδειγμα ότι "o μπαμπάς θα πάει ένα ταξίδι", θέλοντας να μην το στεναχωρήσετε. Να είσαστε σίγουρη πως το παιδί σας θα αισθανθεί τη στεναχώρια σας. Επιπλέον, στην περίπτωση που αποφασίσετε με το σύζυγό σας να επιστρέψει και να συνεχίσετε τη συμβίωση, το παιδί σας θα σας εμπιστεύεται λιγότερο. Ωστόσο δε χρειάζεται να μπείτε σε πολλές λεπτομέρειες. Μια εξήγηση του τύπου "με το μπαμπά σου έχουμε κάποια προβλήματα για αυτό και για ένα διάστημα δε θα μένει μαζί μας ώστε να σκεφτούμε κάποια πράγματα", είναι αρκετή.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να "εκμεταλλευτείτε" το παιδί σας για να επιστρέψει ο πατέρας του. Με αυτόν τον τρόπο του φορτώνετε την ενοχή για την εγκατάλειψη αλλά και την ευθύνη για την επιστροφή του στο σπίτι.

Εάν η στεναχώρια σας σας πνίγει μη διστάσετε να στείλετε το παιδί σας να μείνει σε κάποιο συγγενικό ή φιλικό σπίτι για λίγο καιρό.

Εάν τελικά ο σύζυγός σας επιστρέψει απλά ανακοινώστε στο παιδί σας την απόφασή σας να συνεχίσετε τη ζωή σας μαζί.