Δε θέλει πια να μοιράζεται το δωμάτιο με το αδερφάκι του!

Ενώ μέχρι πρότινος το μεγαλύτερο παιδί σας δεν είχε κανένα πρόβλημα να μοιράζεται το δωμάτιό του με το μικρότερο αδερφάκι του, το τελευταίο διάστημα όχι μόνο σας ζητάει επίμονα να βρείτε λύση αλλά όλο και πιο συχνά τρέχετε να τα χωρίσετε. Γιατί ο έφηβος έχει αυτή την ανάγκη και πώς πρέπει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση;

Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν έχουν ανάγκη από ένα προσωπικό χώρο, στον οποίο μπορούν να απομονωθούν και να γνωρίσουν τον εαυτό τους. Ειδικά όταν δύο αδέρφια διαφορετικού φύλου μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο και το ένα από τα δύο μπαίνει στην εφηβεία, αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ταραχή καθώς μεταξύ άλλων ακόμα και οι αλλαγές στο σώμα του του προκαλούν ανησυχία ακόμα και ντροπή.

Τι πρέπει να κάνετε

Στην περίπτωση που τα παιδιά σας είναι διαφορετικού φύλου, εάν δε γίνεται το καθένα να έχει το δικό του δωμάτιο, θα πρέπει να βρείτε τρόπο να προστατευτεί η ιδιωτικότητα του κάθε παιδιού σας. Μία λύση είναι να χωρίσετε το δωμάτιο με ένα παραβάν ακόμα και με μια κουρτίνα, όπου θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες εάν υπήρχε πόρτα. Μία άλλη λύση είναι να παραχωρήσετε στον έφηβο ένα χώρο του σπιτιού, όπως το υπόγειο, τον οποίο θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά εκείνος χωρίς να είναι απαραίτητα το δωμάτιιό του.