Σας ξυπνάει ακόμα και την Κυριακή!

Για να μπορέσετε να προλάβετε τις καθημερινές αυξημένες υποχρεώσεις σας ξυπνάτε από τις 6 το πρωί. Περιμένετε πως και πως την Κυριακή να χουζουρέψετε. Δεν τα καταφέρνετε όμως γιατί είτε ακούτε μια φωνούλα από το παιδικό δωμάτιο να ζητάει γάλα, είτε γίνετε επιδρομή στο κρεβάτι σας. Πώς μπορείτε να μάθετε στο παιδί σας ότι κάποιες ημέρες έχετε την ανάγκη να παραμείνετε λίγο παραπάνω στο κρεβάτι σας;

Θα πρέπει να εξηγήσετε στο παιδί σας πως το Σαββατοκύριακο, σε αντίθεση με τις άλλες ημέρες, μπορούμε να έχουμε πιο χαλαρό πρόγραμμα γιατί δεν έχουμε κάτι να μας κάνει να βιαζόμαστε. Οι λέξεις κλειδιά που πρέπει να επαναλαμβάνετε κάθε Σάββατο βράδυ είναι "αύριο που είναι Κυριακή μπορείς να κάτσεις με την πιζάμα σου να παίξεις στο δωμάτιο σου. Όταν θα σηκωθώ κι εγώ από το κρεβάτι θα κάτσουμε όλοι μαζί να φάμε το πρωινό μας και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε το απόγευμα". Πάντως όπως και να έχει μην αυταπατάστε δε γίνεται να χουζουρέψετε μετά τις 10 το πολύ εκτός κι αν επιστρατεύσετε την τηλεόραση, που δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το παιδί σας. Θα πρέπει να δεχθείτε ότι οι υποχρεώσεις σας μετά τον ερχομό του παιδιού σας έχουν αλλάξει. Δε μπορείτε να κοιμάστε όσο θα θέλατε, όμως έχετε κάθε δικαίωμα, όταν νιώθετε κουρασμένη να αφήσετε το παιδί σας στη γιαγιά του ή σε μια φίλη σας. Δεν πρόκειται να υποστεί κανένα ψυχολογικό τραύμα, απεναντίας θα είναι πολύ χαρούμενο όταν ξαναβρεί τη μαμά του ξεκούραστη και καλοδιάθετη.

Τι να κάνετε

Εάν το παιδάκι σας είναι πολύ μικρό, δώστε του το μπιμπερό και αφού κουρδίσετε το μουσικό παιχνίδι που κρέμεται στην κούνια του αφήστε το για λίγο μόνο του.

Εάν είναι μεγαλύτερο δε χρειάζεται να τρέξετε αμέσως μόλις σας φωνάξει. Όταν σηκωθείτε φτιάξτε του το πρωινό και εξηγήστε του πως θέλετε να ξαπλώσετε άλλο λίγο. Θα πρέπει να εμπιστεύεστε το παιδί σας όταν κυκλοφορεί μόνο του μέσα στο σπίτι ενώ εσείς κοιμάστε, εφόσον έχετε πάρει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και έχετε "δουλέψει" πολύ με το παιδί σας σε αυτό τον τομέα. Να θυμάστε ότι όσο πιο σίγουρη αισθάνεστε εσείς για το παιδί σας, τόσο λιγότερο θα μπαίνει στον πειρασμό να κάνει αταξίες.