Θέλει συνέχεια να τρώει γλυκά

Το να ζητάει το παιδί σας να φάει ένα γλυκό είναι απόλυτα φυσιολογικό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να του το στερήσετε. Τι γίνεται όμως όταν συνέχεια θέλει να τρώει καραμέλες, μπισκότα και σοκολατάκια; Πώς  μπορείτε να του θέσετε όρια όταν το παρακάνει;

Μην τα βάζετε με το παιδί σας. Αντί να το μαλώνετε και του φωνάζετε που σας ζητάει γλυκά ξαναβρείτε εσείς το μέτρο γιατί μόνο εσείς γνωρίζετε ποια ποσότητα είναι λογική. Ορίστε λοιπόν κανόνες σχετικά με το πόσα γλυκά μπορεί να τρώει και κάθε πότε. Φυσικά θα πρέπει να περιορίσετε τους γλυκούς πειρασμούς που βρίσκονται σπίτι σας,  αγοράζοντας λίγα γλυκά κάθε φορά ή ίσως να τα κρύβετε και να τα βγάζετε λίγα λιγα.

Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε να επιβραβεύετε το παιδί σας για την καλή του συμπεριφορά δίνοντάς του ένα γλυκό γιατί θα φθάσετε στο σημείο το παιδί σας να μην σας υπακούει χωρίς ανταμοιβή. Θα πρέπει να του λέτε "όχι" και να επιβάλλεστε με διαφορετικό τρόπο.

Τέλος, εάν το παιδί σας επιστρέψει από τη γιαγιά και τον παππού με ένα σακουλάκι καραμέλες, ζητήστε του να σας τις δώσει και θυμίστε του τον κανόνα που ισχύει στο σπίτι σας σχετικά με τα γλυκά. Εάν γκρινιάζει εξηγήστε του με ήρεμο τρόπο ότι το να καταναλώνει πολλά γλυκά κάνει κακό στην υγεία του και σίγουρα θα του χαλάσουν τα δοντάκια.