Απογαλακτισμός: Πότε και πώς να σταματήσω τον θηλασμό

Ο απογαλακτισμός δεν σηματοδοτεί το τέλος του δεσμού που αναπτύχθηκε μεταξύ εσάς και του παιδιού κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Το μωρό θεωρείται ότι έχει απογαλακτιστεί όταν σταματάει εντελώς το θηλασμό και παίρνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται από άλλες πηγές, εκτός από το στήθος. Παρά το γεγονός ότι τα μωρά επίσης απογαλακτίζονται από το μπιμπερό, ο όρος αυτός αναφέρεται όταν ένα μωρό σταματά το θηλασμό.

Ο απογαλακτισμός δεν σηματοδοτεί το τέλος του δεσμού που αναπτύχθηκε μεταξύ εσάς και του παιδιού κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Απλά σημαίνει ότι το μωρό σας θα τρέφεται από εδώ και πέρα με άλλους τρόπους.

Για παράδειγμα αν θηλάζατε συχνά το παιδί σας για να σταματήσει να γκρινιάζει, θα πρέπει να βρείτε άλλο τρόπο ώστε να το κάνετε να αισθανθεί καλύτερα. Διαβάστε ένα βιβλίο, τραγουδήστε μαζί ένα τραγουδάκι ή παίξτε με ένα παιχνίδι. Εάν το παιδί σας διαμαρτύρεται, προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμη, ήρεμη και σταθερή στον τόνο της φωνής σας. Εάν χρειαστεί επιστρατεύστε τον σύντροφό σας για μια αγκαλιά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr