7 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε όταν επισκέπτεστε ένα νεογέννητο μωρό

Αγαπητοί φίλοι και οικογένεια που περιμένετε με ανυπομονησία να επισκεφτείτε το νεογέννητο μωρό ενός αγαπημένου φίλοι ή συγγενή, οι νέοι γονείς είναι κουρασμένοι. Πολύ κουρασμένοι.

Είναι χαρούμενοι, συγκλονισμένοι, ξετρελαμένοι, φοβισμένοι και υπερήφανοι, αλλά ως επί το πλείστον, είναι κουρασμένοι.

Δεν έχουν την ενέργεια για μια δύσκολη συζήτηση και σίγουρα δεν θέλουν να έρθουν με κανέναν σε αντιπαράθεση. Για τον λόγο αυτό τηρήστε ορισμένους κανόνες και αποφύγετε ορισμένα πράγματα όταν επισκέπτεστε το νεογέννητο μωρό τους.

Το κάπνισμα
Μερικά μαιευτήρια ήδη ζητάνε από τους καπνίζοντες επισκέπτες να φορούν μια ειδική ενδυμασία πάνω από τα ρούχα τους, όταν κρατάνε στην αγκαλιά τους ένα νεογέννητο μωρό. Το παθητικό κάπνισμα καραδοκεί και ο καπνός είναι μια ουσία που καθυστερεί να φύγει από τα ρούχα, τα μαλλιά και την αναπνοή σας. Ασφαλώς κάνει κακό και οι γιατροί προειδοποιούν τους γονείς να αναλάβουν δράση ακόμα κι αν ο καπνός είναι ...από τρίτο χέρι!

Όταν λοιπόν επισκέπτεστε ένα νεογέννητο μωρό βεβαιωθείτε ότι φοράτε φρέσκα και καθαρά ρούχα. Αν υπάρχει άτομο που καπνίζει σπίτι σας ακόμα και τα καθαρά σας ρούχα μπορεί να μυρίζουν καπνό. Ζητήστε λοιπόν από τη μαμά ή τον μπαμπά να σας δανείσουν μια μπλούζα πριν πάρετε το μωρό στην αγκαλιά σας. Εννοείται πώς δεν θα καπνίσετε πριν ή κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας, ακόμα και στη βεράντα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr