Γιατί δεν μπορώ να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης;

Πολλές έμπειρες μητέρες θα συμφωνήσουν με την άποψη ότι ο όρος « το βάρος του μωρού» μπορεί να είναι τόσο παραπλανητικός όπως και ο όρος «πρωινή αδιαθεσία.»

Όπως δηλαδή συμβαίνει με τις ναυτίες οι οποίες ταλαιπωρούν κάποιες μόνο γυναίκες το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα κιλά της εγκυμοσύνης, δεν αποβάλλονται μόλις γεννήσετε ανεξάρτητα από το βάρος του μωρού σας. Και υπάρχει εξήγηση γι' αυτό. Εδώ είναι 9 παράγοντες που μπορούν να αναστείλουν την ικανότητά σας να ξεφορτωθείτε τα επιπλέον κιλά της εγκυμοσύνης.

Δεν προλαβαίνετε να γυμναστείτε
Ένας λόγος για τον οποίο πολλές μητέρες σταματούν την άσκηση είναι όχι επειδή βαριούνται αλλά επειδή δεν υπάρχει χρόνος. Εάν μάλιστα είστε εργαζόμενη μανούλα το πιθανότερο είναι να «ορμάτε» στο σπίτι αμέσως μετά το σχόλασμα και στο τέλος της ημέρας να είστε ασφαλώς εξαντλημένη. Αλλά ακόμα κι αν μένετε στο σπίτι με τα παιδιά σας, το πιθανότερο είναι να δίνετε μάχη με τον χρόνο για να βρείτε λίγα λεπτά μόνο για τον εαυτό σας.

Τρώτε (ακούσια) δύο γεύματα την ημέρα
Είναι μια παγίδα στην οποία πέφτουν πολλές μητέρες. Ετοιμάζετε για παράδειγμα το δείπνο για τα παιδιά και όλο και κάτι τσιμπολογάτε. Το βράδυ όταν τα παιδιά πέφτουν για ύπνο και έχετε επιτέλους λίγη ώρα να ξεκουραστείτε, συνήθως χαζεύοντας κάτι στην τηλεόραση, όλο και κάτι θα τσιμπήσετε πάλι. Έτσι όμως παίρνετε τουλάχιστον 100 ή και περισσότερες θερμίδες την ημέρα και μάλιστα χωρίς καν να το καταλαβαίνετε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr

Παρακαλούμε περιμένετε ...