Θέλει να απαλλαγεί από τη γυμναστική!

Το παιδί σας αρνείται να παρακολουθήσει το μάθημα της γυμναστικής στο σχολείο. Κάθε φορά βρίσκει κάτι καινούργιο να σας πει για να σας πείσει να γράψετε απαλλακτικό σημείωμα…Πονάει η κοιλιά του, έπαθε διάστρεμμα, κάνει κρύο…Αναρωτιέστε γιατί συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο και πώς πρέπει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση;

Αρχικά θα πρέπει να επισημάνουμε πως η άρνηση για συμμετοχή στη γυμναστική είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο φαινόμενο στους εφήβους, κυρίως στα κορίτσια που δεν αισθάνονται άνετα με το σώμα τους.

Ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση

Η άνεση με το σώμα καλλιεργείται και μεταδίδεται. Από την παιδική ηλικία μέχρι την εφηβεία φροντίστε να έχετε με το παιδί σας κάποια αθλητική δραστηριότητα.

Εάν το παιδί σας πέρα από το σχολικό πλαίσιο έχει δραστηριότητες που το ευχαριστούν, όπως ποδόσφαιρο ή μαθήματα πιάνου, δεν πρέπει να ανησυχείτε για τη σωματική και διανοητική κατάστασή του.

Η αποφυγή κάθε άθλησης και η επιθυμία απαλλαγής από το μάθημα της γυμναστικής θα πρέπει να γίνει αντικείμενο συζήτησης με τον οικογενειακό γιατρό καθώς αυτή η άρνηση δηλώνει μια σωματική αμηχανία.