Ο γιος σας παίζει με κούκλες

Η συμπεριφορά του γιου σας σας έχει προβληματίσει πολύ. Όχι μόνο παίζει με τις κούκλες της αδερφής του, αλλά του αρέσει να πειράζει τα καλλυντικά σας, να φοράει τα ρούχα ακόμα και τα τακούνια σας. Αναρωτιέστε εάν αυτές οι προτιμήσεις του παιδιού σας συνδέονται με μια μελλοντική ομοφυλόφιλη συμπεριφορά; Η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος και συγγραφέας αρκετών βιβλίων μεταξύ των οποίων τα "Οι γονείς κάνουν τη διαφορά" και "Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά" κυρία Αλεξάνδρα Καππάτου συμβουλεύει.

Αναλογιστείτε πώς ξεκίνησε αυτή η συμπεριφορά του παιδιού. Μήπως κάποια φορά δοκίμασε τα τακούνια σας και αντιδράσατε με άσχημο τρόπο ή έπαιξε με τις κούκλες της αδερφής του και ενοχληθήκατε; Μήπως το παιδί βρήκε έναν τρόπο να σας κεντρίσει το ενδιαφέρον; Είναι, λοιπόν, προτιμότερο να μη δώσετε σημασία. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μια συνήθεια που εγκαταλείπεται.

Καλό είναι να του εξηγήσετε με ηρεμία ότι δε θέλετε να σας πειράζει τα ρούχα και τα προσωπικά σας αντικείμενα, όσο για τις κούκλες μη σχολιάσετε.

Να ενισχυθεί η επικοινωνία του παιδιού με το μπαμπά του. Η συστηματική ενασχόληση του πατέρα με το αγόρι καθώς και η ανάπτυξη κοινών δραστηριοτήτων θα το βοηθήσουν να ταυτιστεί μαζί του.

Να δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις ώστε το παιδί σας να κάνει παρέα με συνομήλικα αγόρια.

Εάν εξακολουθούν οι προβληματισμοί σας ίσως η βοήθεια από κάποιον ψυχολόγο να σας δώσει διεξόδους.