Οκτώ γυναίκες που επηρέασαν τη βιομηχανία της ομορφιάς!

Υπάρχουν πολλά success stories προϊόντων και εταιρειών ομορφιάς, για τα οποία "ευθύνεται" μία σημαντική γυναίκα που είχε ιδέες,όραμα και τόλμη. Θέλετε να μάθετε ποιες γυναίκες επηρέασαν τη βιομηχανία της ομορφιάς δημιουργώντας προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα;

Madam C.J. Walker: επικεντρώθηκε στη δημιουργία προϊόντων για τα μαλλιά με τη μεγάλη της επιτυχία να είναι αυτό κατά της τριχόπτωσης. Δραστηριοποιήθηκε στις Η.Π.Α με σχολές κομμωτικής και προϊόντα περιποίησης μαλλιών ειδικά για Αφροαμερικανούς από το 1906 μέχρι το θάνατό της το 1919 σε ηλικία 54 χρόνων. Χαρακτηρίστηκε ως η πρώτη αυτοδημιούργητη γυναίκα εκατομμυριούχος στην Αμερική, αποδεικνύοντας ότι η ομορφιά και το μυαλό είναι ένας νικηφόρος συνδυασμός!

 

Estée Lauder: το μεγάλο της βήμα έγινε όταν το κατάστημα Saks Fifth Avenue, της παραχώρησε τη δική της "γωνιά". Μεταξύ άλλων η Lauder ήταν εκείνη που ξεκίνησε την προώθηση των προϊόντων με τα δωρεάν δείγματα, δίνοντας τις δημιουργίες της σε διάσημους φίλους της για να τις δοκιμάσουν.

 

Elizabeth Arden: η γυναίκα που καθιέρωσε τις πιο χαρακτηριστικές αποχρώσεις κραγιόν! Ξεκινώντας από την απόχρωση Montezuma Red, η οποία δημιουργήθηκε με το σκεπτικό να ταιριάζει με τις στολές που φορούσαν οι αμερικανίδες πεζοναύτες κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η Elizabeth προωθούσε τη yoga και την αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο!

 

Coco Chanel: η γυναίκα μύθος, η οποία δημιούργησε μεταξύ άλλων το διαχρονικό Chanel No 5, ίσως το πιο γνωστό άρωμα παγκοσμίως. Το αξεπέραστο στυλ της χαρακτηριζόταν από τα κοντά μαλλιά της, τα αψεγάδιαστα makeup looks και τις συγκρατημένες αλλά statement ενδυματολογικές επιλογές της.

 

Joan Bove: το 1930 δημιούργησε το προϊόν Clairol, το πρώτο σύστημα βαφής μαλλιών στο σπίτι!

 

Essie Weingarten: έχοντας βαρεθεί τις κλασικές αποχρώσεις βερνικιών κόκκινο, ροζ, μπεζ που είχαν κατακλύσει τα σαλόνια ομορφιάς μέχρι το 1981, δημιούργησε σειρές από διάφορες αποχρώσεις για τα νύχια που έγιναν εξαιρετικά δημοφιλείς από τα showgirls και την αγορά του Las Vegas. 30 χρόνια μετά, τα βερνίκια essie βρίσκονται σε κάθε σαλόνι ομορφιάς σε πάνω από 300 αποχρώσεις ενώ εμπλουτίζονται συνεχώς!

 

Bobbi Brown: έγινε γνωστή ως η γυναίκα που έφερε το μακιγιάζ πίσω στις ρίζες του! Λανσάρισε τη δική της σειρά το 1991, ξεκινώντας με 10 καφέ κραγιόν για πιο φυσικά looks. Ακόμα και σήμερα όλα τα προϊόντα της έχουν ως βασικό άξονα την ενίσχυση της φυσικής ομορφιάς!

 

Leslie Blodgett: εισήγαγε πρώτη στην αγορά mineral προϊόντα μακιγιάζ με το brand Bare Escentuals. Tα mineral προϊόντα, είναι πλούσια σε φυσικά μεταλλικά στοιχεία και χαρίζουν λάμψη ενώ παράλληλα ενυδατώνουν το δέρμα.