Γνωρίζετε πώς να βάζετε ρουζ;

Το ρουζ είναι ένα από τα προϊόντα που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε στο μακιγιάζ σας καθώς δίνει την όψη υγείας και νεανικότητας στο πρόσωπό σας. Πόσες φορές έχει τύχει να δείτε ένα υπερβολικά έντονο ή πολύ σκούρο ρουζ που σας αρέσει αλλά πιστεύετε ότι είναι πολύ για εσας; Σας έχουμε καλά νέα: μπορείτε να φορέσετε όποιο ρουζ επιθυμείτε, φθάνει να το δουλέψετε σωστά στο δέρμα σας. Μάθετε πώς μπορείτε να το πετύχετε!

Το πρώτο που θα πρέπει να προσέξετε είναι η ποσότητα που θα πάρετε με το πινέλο σας. Αφού έχετε "βουτήξει" το πινέλο σας στο ρουζ, αφαιρέστε την περιττή ποσότητα τρίβοντάς το στο πίσω μέρος του χεριού σας. Έτσι έχετε περισσότερο έλεγχο στο χρώμα που θα αφήσετε στα μάγουλα σας.

Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει η πίεση που θα ασκήσετε καθώς το απλώνετε στο πρόσωπό σας. Το χέρι σας πρέπει να είναι "ελαφρύ" και το πινέλο ίσα ίσα που θα "χαϊδέψει" τα μάγουλα σας, με κινήσεις που θα έχουν φορά προς τα έξω και πάνω. Για να το πετύχετε πιο εύκολα, δοκιμάστε να πιάσετε τη λαβή του πινέλου από όσο πιο πάνω γίνεται, δηλαδή μακριά από τις τρίχες. Έτσι μειώνεται η πίεση που μεταφέρετε. Με αυτή την τεχνική θα πετύχετε φυσικό χρώμα, δίχως εμφανείς γραμμές. Προσθέστε το χρώμα σταδιακά, μέχρι να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Εάν κατά λάθος εφαρμόσετε παραπάνω, σβήστε το με ένα καθαρό πινέλο χωρίς προϊόν ή με σκέτο βαμβάκι που θα περάσετε πολλές φορές πάνω από το ρουζ απαλά, ώστε να μην παρασύρετε και το foundation.

Για τα κρεμώδη ρουζ, ισχύει ακριβώς το ίδιο αρκεί να μην έχετε βάλει πριν πούδρα στο δέρμα σας.