Τα 5 πράγματα που πρέπει (ή δεν πρέπει) να κάνετε για το γιορτινό σας μακιγιάζ!

Αυτή η εποχή του χρόνου απαιτεί να ξεδιπλώσετε όλο σας το ταλέντο σε θέματα μακιγιάζ και στυλ για να πετύχετε την τέλεια γιορτινή εμφάνιση! Οι επιλογές σας είναι πολλές όμως για να πετύχουν θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικά μικρά μυστικά ώστε να βγάλετε τον καλύτερο σας εαυτό! Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε για μια αψεγάδιαστη εμφάνιση!

Primer: οι γιορτινές νύχτες σίγουρα είναι μεγάλες και περιλαμβάνουν πολλές δραστηριότητες που μπορεί να "τσαλακώσουν" το μακιγιάζ σας. Για να μείνει το μακιγιάζ σας στη θέση του όσο εσείς διασκεδάζετε, απλώστε μικρή ποσότητα primer ομοιόμορφα σε όλο σας το πρόσωπο πριν εφαρμόσετε foundation. Επίσης, απλώστε ένα ειδικό  primer για τα μάτια που θα κρατήσει τη σκιά σας και το eyeliner στη θέση τoυς.

Επικεντρωθείτε σε ένα μόνο σημείο: δε χρειάζεται να τονίσετε και τα μάτια και τα χείλη, ούτε να γεμίσετε το πρόσωπό σας με glitter και έντονα χρώματα. Επιλέξτε ένα σημείο το οποίο θέλετε να τονίσετε και επικεντρωθείτε εκεί για να το κάνετε καλά. Μην ξεχνάτε ότι το "πολύ από όλα" αποδυναμώνει τα σημεία που θέλετε να αναδείξετε και χάνεται έτσι το προσωπικό σας στυλ.

Διπλασιάστε τη μάσκαρα: όσο όμορφες φυσικές βλεφαρίδες και να έχετε, μια διπλή δόση μάσκαρα θα κάνει τη διαφορά στο βλέμμα σας. Ξεκινήστε με την πρώτη στρώση και δουλέψτε την καλά από τις ρίζες προς τις άκρες. Με τη δεύτερη στρώση, δουλέψτε ανάμεσα τις βλεφαρίδες για να κερδίσετε όγκο. Τέλος, τσιμπήστε ελαφρά με τα δάχτυλα σας τις βλεφαρίδες απομακρύνοντας έτσι το προϊόν που περισσεύει, προκειμένου να αποφύγετε τους κόμπους.

Foundation: δε χρειάζεται να βάλετε πολύ foundation, θα βαρύνει το δέρμα σας και θα φαίνεται πιο κουρασμένο όσο περνάει η ώρα. Δουλέψτε μια μικρή ποσότητα ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο και τελειώστε το κάτω από τη γραμμή του προσώπου, σβήνοντας προς το λαιμό. Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε σκούρες σκιές στα μάτια, εφαρμόστε το concealer και το foundation αφού ολοκληρώσετε το μακιγιάζ των ματιών και σκουπίσετε καλά τα υπολείμματα σκιάς που μπορεί να έχουν πέσει στο πρόσωπο.

Ξεχάστε την πούδρα: σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος σας φίλος αφού όση περισσότερη βάζετε για να μη γυαλίζετε τόση περισσότερη λιπαρότητα βγάζει το δέρμα. Αν θέλετε να μη γυαλίζετε, προτιμήστε τα θαυματουργά blotting tissues που θα βρείτε σε καταστήματα καλλυντικών, τα οποία θα απορροφήσουν κάθε λιπαρότητα ακουμπώντας τα απαλά στα σημεία που θέλετε.

Extra tip: αποφύγετε οποιαδήποτε κρέμα περιέχει titanium dioxide, συνήθως υπάρχει σε προϊόντα με SPF, καθώς θα σας κάνει να γυαλίζετε και να βγαίνετε χλωμή στις φωτογραφίες.