Εορταστικό δίλημμα…

Έχετε προγραμματίσει που θα πάτε, έχετε αποφασίσει τι θα βάλετε και μένει να βρείτε τι μακιγιάζ θα κάνετε. Ο βασικός κανόνας είναι: μάτια ή χείλη. Μάθετε πώς θα αποφασίσετε αν θα τονίσετε τα μάτια σας ή τα χείλη σας!

Ο πιο εύκολος τρόπος να αποκλείσετε ένα από τα δύο, είναι να βρείτε το δυνατό σας σημείο. Εάν τα χείλη σας είναι λεπτά, το να τα τονίσετε με ένα έντονο κραγιόν μπορεί να τα κάνει να φαίνονται ακόμα μικρότερα εάν η εφαρμογή δεν είναι σωστή και ειδικά εάν η απόχρωση δεν είναι αυτή που πρέπει. Συνεπώς, σε αυτή την περίπτωση επιλέξτε ουδέτερα χείλη όπως rose ή beige nude και δώστε έμφαση στα μάτια δημιουργώντας ένα απλό smokey eye σε καφέ, γκρι ή μπλε. Για να δώσετε περισσότερο ενδιαφέρον στα μάτια, προτιμήστε μεταλλικές σκιές και πριν τις εφαρμόσετε βρέξτε πολύ ελαφρά το πινέλο για πιο έντονο αποτέλεσμα.

Αν τα χείλη είναι το δυνατό σας σημείο, κρατήστε τα μάτια σε ουδέτερο τόνο χρησιμοποιώντας μια ιριδίζουσα σκιά στο χρώμα του δέρματος και τονίστε τα χείλη σας με ένα γιορτινό κόκκινο ή ένα μωβ του κρασιού.

Σε περίπτωση που επιλέξετε να δώσετε έμφαση στα μάτια, μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε primer πριν τη σκιά σας ώστε να παραμείνει άθικτη όλο το βράδυ ενώ για τα χείλη θα πρέπει πρώτα να περάσετε όλη την επιφάνειά τους με ένα αντίστοιχο χρώμα μολύβι, σε εντελώς στεγνά χείλη και μετά να συνεχίσετε με το κραγιόν σας.