Οι λόγοι που δεν έχετε το δέρμα που θα θέλατε!

Παρόλο που μπορεί να πιστεύετε ότι κάνετε τα πάντα για να έχετε ένα υγιές δέρμα, μερικές από τις καθημερινές σας συνήθειες μπορούν να του κάνουν κακό. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε άμεσα ώστε να αποκτήσετε μία λαμπερή επιδερμίδα.

Καυτό νερό: μπορεί το ζεστό νερό να είναι χαλαρωτικό όμως είναι βλαβερό για την επιδερμίδα σας αφού την ξηραίνει.

Προϊόντα περιποίησης: ό,τι προϊόν και να χρησιμοποιήσετε για το δέρμα σας χρειάζονται τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να δείτε το αποτέλεσμά του. Συνεπώς, μη δοκιμάζετε συνεχώς προϊόντα γιατί το δέρμα δεν αντέχει τις συχνές αλλαγές και αντιδράει.

Αλκοόλ- κάπνισμα: και οι δύο κακές συνήθειες εκτός των άλλων προκαλούν πρόωρη γήρανση.

Απολέπιση: όσο και να χρειάζεται η απολέπιση μην το παρακάνετε. Επίσης, προτιμήστε απολεπιστικά με ένζυμα και όχι με κόκκους, γιατί κάνουν απολέπιση πολύ πιο απαλά σε αντίθεση με τους κόκκους που δημιουργούν κοκκινίλες, σπυράκια και σπασμένα αγγεία.

Ζάχαρη: η ζάχαρη διασπά το κολλαγόνο που ευθύνεται για την ελαστικότητα του δέρματος σας. Επίσης, προσέξτε τους υδατάνθρακες, οι οποίοι κατά τη διάσπασή τους στον οργανισμό μετατρέπονται σε σάκχαρα. Προτιμήστε τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα-3, βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Γυμναστική: λίγα λεπτά άσκησης μπορούν να κάνουν θαύματα για το δέρμα σας. Η άσκηση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος μεταφέροντας έτσι το οξυγόνο σε όλο σας το σώμα. Επίσης μέσω του ιδρώτα αποβάλλονται τοξίνες και κατακρατημένα υγρά.

Βαμβακερά σεντόνια: δεν υπάρχει κάτι κακό με τη βαμβακερή σύσταση απλά έχει αποδειχθεί ότι οι ίνες του μεταξιού είναι πολύ πιο μαλακές για το δέρμα του προσώπου και το βοηθούν να συγκρατεί τα επίπεδα ενυδάτωσής του.

Ήλιος: μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά ο ήλιος είναι πραγματικός εχθρός του δέρματος. Ακόμα και τις χειμωνιάτικες ηλιόλουστες μέρες μην ξεχνάτε το αντιηλιακό σας για να έχετε πάντα υγιές και νεανικό δέρμα.