Οι επιπτώσεις του κρύου στο δέρμα και τα μαλλιά μας

Όσο αλλάζει ο καιρός και γίνεται πιο ψυχρός, το δέρμα μας παρουσιάζει ερεθισμούς και ξηρότητα ενώ τα μαλλιά μας φριζάρουν. Φυσικά υπάρχει εξήγηση αλλά και λύση. Διαβάστε αναλυτικά με ποιο τρόπο θα προστατέψετε το δέρμα σας και τα μαλλιά σας από το κρύο!

Ο ψυχρός αέρας ισοδυναμεί με "ξηρό" αέρα αφού τα μόρια δε μπορούν να συγκρατήσουν το νερό τόσο καλά. Για να το αντιμετωπίσετε επιλέξτε ενυδατικά προϊόντα τα οποία θα τραβήξουν το νερό από τις χαμηλότερες στρώσεις του δέρματος στην επιφάνειά του. Αναζητήστε προϊόντα περιποίησης που να περιέχουν μέλι και γλυκερίνη ή παραφίνη, έλαια και σιλικόνη, τα οποία θωρακίζουν το νερό στο δέρμα, προσφέροντας έτσι περισσότερη ενυδάτωση.

Τα κλιματιστικά θέρμανσης είναι επίσης ένα παράγοντας που λειτουργεί αρνητικά για το δέρμα. Μπορεί να σας προσφέρει μια άνετη και ζεστή ατμόσφαιρα όμως στην πραγματικότητα ξηραίνει αρκετά το δέρμα σας. Όσο πιο υψηλή η θερμοκρασία τόση περισσότερη ενυδάτωση αφαιρείται από την επιδερμίδα μας. Αντιμετωπίστε αυτό το πρόβλημα, χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα στους εσωτερικούς χώρους.

Επίσης, για να βοηθήσετε το δέρμα σας να απορροφήσει όλα τα ενυδατικά στοιχεία, θα πρέπει να κάνετε συχνή απαλή απολέπιση ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα.

Τέλος, όσον αφορά στα μαλλιά σας, τα ενυδατικά προϊόντα έχουν την ιδιότητα να τραβούν τα μόρια νερού από τον αέρα και να τα "κλειδώνουν" στα μαλλιά για περισσότερη ενυδάτωση. Όταν όμως τα μαλλιά έρχονται σε επαφή με ξηρό ζεστό αέρα, το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο. Έτσι, χρησιμοποιήστε ενυδατικά προϊόντα πριν από το μπάνιο σας και για να εξασφαλίσετε περισσότερη ενυδάτωση, εφαρμόστε ένα serum αφού τα στεγνώσετε.