Σπυράκι; Μην αγχώνεστε!

Τα σπυράκια κάθε τόσο κάνουν την ενοχλητική εμφάνισή τους! Για αρχή θα πρέπει να χαλαρώσετε και να σκεφτείτε ότι κανείς δεν τα βλέπει τόσο έντονα όσο εσείς. Διάβασε πέντε απλά βήματα για να τα κάνετε αόρατα!

Φροντίστε τα: πρώτα από όλα θα πρέπει να εφαρμόσετε μια κρέμα ή λοσιόν που περιέχει σαλικυλικό ή και γλυκολικό οξύ. Θα το ξηράνει και θα βοηθήσει στην επούλωση του δέρματος.

Προετοιμάστε τα: εφαρμόστε την ενυδατική σας κανονικά. Μετά πάρτε μια μπατονέτα και σκουπίστε την ενυδατική κρέμα από την περιοχή που είναι το σπυράκι ώστε όταν εφαρμόσετε το concealer/foundation να μην "γλιστρήσει".

Foundation: Εφαρμόστε το foundation προκειμένου να καλύψετε τις ατέλειες. Προτιμήστε ένα σφουγγαράκι ή πινέλο για να το δουλέψετε καλά στο δέρμα σας.

Concealer: αφού απλώσετε το foundation, χρησιμοποιήστε concealer για να καλύψετε τα σπυράκια. Προσοχή, δεν πρέπει να είναι το ίδιο που χρησιμοποιήσατε στα μάτια γιατί τα σπυράκια έχουν άλλο χρώμα από τους κύκλους των ματιών. Προμηθευτείτε ένα concealer το οποίο θα "δένει" με το χρώμα του foundation ώστε να φαίνεται ομοιόμορφο. Να θυμάστε ότι αν είναι πιο ανοιχτό το concealer θα φωτίσετε το σπυράκι ενώ αν είναι πιο σκούρο θα κάνετε εμφανές το σημάδι, φυσικά δε θέλετε τίποτα από τα δύο. Σε κάθε περίπτωση μη βάλετε πολλές στρώσεις concealer και φροντίστε να σβήσετε καλά την περιοχή περιμετρικά από το σπυράκι για να μη φαίνεται σαν "μπάλωμα".

Σταθεροποιήστε: χρησιμοποιήστε μια πούδρα που θα απλώσετε ελαφρά και ταμποναριστά στις περιοχές που βάλατε concealer για να το σταθεροποιήσετε και να είσαστε "καλυμμένη" όλη την ημέρα. Προτιμήστε η πούδρα να έχει κίτρινο τόνο για να εξουδετερώσει κάθε κοκκινίλα που δημιουργείται από το σπυράκι.