Κανέλα: ένα θαυματουργό μπαχαρικό για την ομορφιά

Η κανέλα είναι ένα από τα πιο θαυματουργά μπαχαρικά για την παρασκευή φυσικών καλλυντικών. Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι καταστροφικές για την υγεία της επιδερμίδας, είναι αντισηπτική, θερμαντική και αποτοξινωτική. Σήμερα σας παρουσιάζουμε δυο φυσικές συνταγές για πρόσωπο και σώμα με κανέλα. Καλό θα είναι όμως να αποφεύγεται η χρήση της σε πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες, σε επιδερμίδες με κόκκινα αγγεία και σε πόδια με ευρυαγγείες.

Αντιγηραντική μάσκα με κανέλα

Θα χρειαστείτε:

1/4 του κουταλιού κανέλα σκόνη

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρασί(κατά προτίμηση κόκκινο)

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μύρου

1 βιταμίνη Ε eviol

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Εφαρμόστε τη μάσκα σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτα και ξεβγάλετε με άφθονο χλιαρό νερό. Αυτή η προστατευτική μάσκα εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου.

Λιπολυτικό λάδι σώματος με κανέλα

Θα χρειαστείτε:

2 ξυλαράκια κανέλα

1/4 ποτήρι ελαιόλαδο

1 κουταλιά λεβάντα

1 κουταλιά θυμάρι

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Σε ένα γυάλινο βάζο βάζετε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύετε. Αφήνετε το λάδι σε δροσερό μέρος για 2 εβδομάδες. Σουρώνετε το λάδι και κάνετε μασάζ στα σημεία του σώματος σας που έχετε τοπικό πάχος. Αυτό το θαυματουργό λαδάκι είναι εφιδρωτικό, λιπολυτικό, ανακουφίζει από συμφόρηση της λέμφου και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets -Μυστικά ομορφιάς