Ανεπιθύμητη τριχοφυΐα: Αντιμετωπίστε την!

Περισσότερες από τις μισές γυναίκες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Στο σημερινό μας άρθρο θα μάθετε σε ποια σημεία του σώματος παρατηρείται περισσότερο, που μπορεί να οφείλεται αλλά και τους  τρόπους που μπορείτε να τη μειώσετε ή ακόμα και να την απομακρύνετε.

Σε ποια σημεία του σώματος παρατηρείται:

Οι περιοχές του σώματος που παρουσιάζουν ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι το κατώτερο τμήμα της κοιλιάς, η εσωτερική επιφάνεια των μηρών, το πηγούνι, το άνω χείλος, το στήθος, τα μπράτσα και η πλάτη.

Που μπορεί να οφείλεται:

Συνήθως στην ευαισθησία που έχουν ορισμένες γυναίκες, στα ανδρογόνα που φυσιολογικά κυκλοφορούν στο αίμα τους ή στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Επίσης, κάποια είδη τριχοφυΐας μπορεί να οφείλονται στην κληρονομικότητα.

Τρόποι απομάκρυνσης:

Σε ό,τι αφορά τους τρόπους απομάκρυνσης ή έστω αραίωσης και αποδυνάμωσης της ανεπιθύμητης σίγουρα αυτής κατάστασης, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω:

1. Συστηματική θεραπεία, κατά την οποία, βάσει των οδηγιών του γιατρού και σίγουρα μετά από τις κατάλληλες εξετάσεις, θα χορηγηθούν αντιανδρογόνα, ή κορτικοστεροειδή ή αντισυλληπτικά.

2. Ηλεκτρόλυση

3. Θερμόλυση (μέθοδος παρόμοια με την ηλεκτρόλυση)

4. Λέιζερ

5. Ξερίζωμα: με τσιμπιδάκι μόνο όμως σε μικρές περιοχές

6.Ξύρισμα: με το μειονέκτημα της γρήγορης επανεμφάνισης

7. Κερί: πλεονεκτεί έναντι του ξυρίσματος ως προς τη διάρκεια, με μικρή πιθανότητα δημιουργίας ερεθισμού

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets -Μυστικά ομορφιάς