Λάθη ομορφιάς που πρέπει να διορθώσετε!

Όλες μας κάνουμε λάθη στην περιποίηση και τη φροντίδα του δέρματος μας αλλά κάποια από αυτά επιδρούν περισσότερο αρνητικά στην υγεία της επιδερμίδας μας. Εντοπίστε και εσείς τα δικά σας διορθώστε τα!

Μακιγιάζ: η πιο κακιά συνήθεια που μπορεί να βλάψει περισσότερο την επιδερμίδα είναι το να μην κάνετε σωστό καθαρισμό και αφαίρεση του μακιγιάζ το βράδυ.Το καθημερινό μακιγιάζ φράζει τους πόρους και οι πόροι του δέρματος φαίνονται μεγαλύτεροι. Επιπλέον, τα υπολείμματα του μακιγιάζ μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονή, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί τις ελεύθερες ρίζες.

Σαπούνι: από ευκολία πολλές από εμάς χρησιμοποιούμε σαπούνι για να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας. Το σαπούνι όσο καλό κι αν είναι επιβαρύνει το δέρμα μας καθώς αφαιρεί το φυσικό υδρολιπιδικό φιλμ του δέρματος. Για αυτό αντί για σαπούνι, χρησιμοποιήστε ένα καλό καθαριστικό προϊόν με ενυδατικές ιδιότητες.

Υπερβολικά προϊόντα: μην υπερβάλλετε ποτέ με τα προϊόντα ομορφιάς. Ακόμα και ο υπερβάλλων ζήλος μπορεί να βλάψει το δέρμα σας. Γιατί, όταν υπερφορτώνετε το πρόσωπό με μεγάλη ποσότητα προϊόντων περιποίησης, όπως κρέμες και scrub, τότε κλείνουν οι πόροι του και δημιουργούνται σπυράκια. Όλα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε με μέτρο.

Νερό: μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό ακόμα και το χειμώνα. Η έλλειψη του νερού επιδρά αρνητικά στο δέρμα σας το οποίο αφυδατώνεται. Η αφυδάτωση δείχνει ένα ταλαιπωρημένο πρόσωπο και το πιο σοβαρό συντελεί στην εμφάνιση των ρυτίδων. Οι ειδικοί συνιστούν τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα.

Αντιηλιακό: μην παραμελείτε το αντιηλιακό. Πολλές φορές σας έχουμε μιλήσει για τη δράση της αντιηλιακής κρέμας, η οποία σας προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου που προκαλούν σοβαρές ασθένειες στο δέρμα αλλά και επιτείνουν τη γήρανσή του. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι το αντιηλιακό πρέπει να το φοράτε και το χειμώνα γιατί ο κίνδυνος είναι σχεδόν ο ίδιος με το καλοκαίρι.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets -Μυστικά ομορφιάς