Απλά βήματα για να αποκτήστε ένα λευκό και υπέροχο χαμόγελο

Οι διατροφικές συνήθειες και ο τρόπος ζωής μπορεί να προκαλέσουν λεκέδες στα δόντια. Η επαγγελματική λεύκανση δοντιών είναι δαπανηρή, υπάρχουν όμως αρκετές λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πιο λευκά δόντια κι ένα υπέροχο χαμόγελο! Ακολουθήστε τα βήματα μας και δε θα χάσετε!

Βήμα 1: πρώτα απ 'όλα, είναι σημαντικό να κόψετε τις κακές διατροφικές συνήθειες, όπως καφές, κόκκινο κρασί, τσάι.

Βήμα 2: ένα δεύτερο και σημαντικό βήμα για ένα λευκότερο χαμόγελο είναι να καταναλώνετε περισσότερα τρόφιμα που βοηθούν στη λεύκανση των δοντιών. Αυτά τα τρόφιμα είναι:μήλα, σέλινο, καρότα, φράουλες, σταφίδες και τα σκληρά τυριά. Τα μήλα ενεργούν σαν "οδοντόβουρτσα" στα δόντια, καθώς βοηθούν στην αύξηση της παραγωγής σάλιου στο στόμα και έτσι αφαιρούν την πλάκα. Οι φράουλες περιέχουν μηλικό οξύ και βιταμίνη C, η οποία δεν ενεργεί μόνο ως καθαριστικό λεκέδων, αλλά και απομακρύνει την πλάκα. Οι σταφίδες και τα σκληρά τυριά βοηθούν και αυτά στην αύξηση της παραγωγής σάλιου.

Βήμα 3: μια απλή λύση είναι να αναμείξετε 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα με το χυμό μισού λεμονιού. Εφαρμόστε το μείγμα στα δόντια σας για ένα λεπτό και βουρτσίστε απαλά με μια οδοντόβουρτσα. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το μείγμα πάνω από μία φορά την εβδομάδα γιατί μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σκέτη μαγειρική σόδα. Βρέξτε την οδοντόβουρτσα σας με νερό και βυθίστε τη σε μαγειρική σόδα, βουρτσίστε τα δόντια σας για 2 λεπτά κάθε 15 ημέρες.

Βήμα 4: μια άλλη φυσική θεραπεία είναι να χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο του υδρογόνου. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα στοματικό διάλυμα όταν αναμιχθεί με νερό (50% νερό και 50% υπεροξείδιο του υδρογόνου) ή μπορεί να γίνει και οδοντόπαστα. Για να κάνετε αυτή την οδοντόπαστα, βάλτε 2 κουταλάκια του γλυκού υπεροξείδιο του υδρογόνου και 3 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα. Βουρτσίστε τα δόντια σας με το μείγμα για 2 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Tips:

-Βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα.

-Χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα καθημερινά.

-Ξεπλένετε καθημερινά με στοματικό διάλυμα.

-Να κάνετε τακτικά οδοντιατρικό έλεγχο.

Αυτά τα απλά βήματα μπορούν να βελτιώσουν θεαματικά το χαμόγελο σας με την πάροδο του χρόνου.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets -Μυστικά ομορφιάς