Προσεγμένες κινήσεις για νεανικό βλέμμα!

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι το πιο λεπτό και πιο μαλακό μέρος του προσώπου, ά­ρα και το πιο ευαίσθητο, γι' αυτό και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. Στο υπόλοιπο πρόσωπο το πάχος του δέρματος είναι περίπου δύο χιλιοστά, το δέρμα των βλεφάρων έχει πάχος μόνο 0,5. Από την άλλη, τα βλέφαρα ανοιγοκλείνουν ασταμάτητα, κουράζοντας την επιδερμίδα στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ η περιο­χή έχει και την τάση να αφυδατώνεται εύκολα. Ο καθαρισμός, η περι­ποίηση, ακόμη και ο τρόπος που αγγίζετε τη συγκεκριμένη ευαίσθητη περιοχή καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και την αντοχή της στη φθορά του χρόνου. Μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να έχετε νεανικό βλέμμα για πολύ περισσότερα χρόνια.

Ποιες κινήσεις πρέπει να κάνετε…και ποιες όχι!

-Κάθε μέρα να απλώνετε γύρω από τα μά­τια ειδικές κρέ­μες, από την ηλικία των 25 ετών, χωρίς να πιέζετε, να τρίβετε ή να κάνετε μασάζ. Κάθε τράβηγμα ή πίεση στην περιοχή αυτή μπορεί να προκαλέσει βλάβη στους ευαίσθητους ιστούς. Με απαλές κινήσεις κάντε το ντεμακι­γιάζ των ματιών, επιλέγοντας ειδικά προϊόντα.

-Ποτέ μη χρησιμοποιείτε βαριές κρέμες νυ­κτός, ενυδατικά ή θρεπτικά προϊόντα και μά­σκες προσώπου στην περιοχή των ματιών. Τα λιπαρά συστατικά των προϊό­ντων αυτών θα προκαλέσουν πρήξιμο και σα­κούλες.

-Αποφύγετε την εφαρμογή προϊόντων κατά της ακμής στη συγκεκριμένη περιοχή.Τα συστα­τικά των προϊόντων αυτών είναι προορισμένα να απορροφούν τη φυσική λιπαρότητα. Ως εκ τούτου, θα προκαλέσουν συμπτώματα ξηρότητας στο δέρμα γύρω από τα μάτια, ευνο­ώντας τις ρυτίδες και την πρόωρη γήρανση.

-Καθαρίστε σχολαστικά από το μακιγιάζ την περιοχή χρησιμοποιώντας μαλακές ροδέλες βαμβακιού και ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ, το οποίο θα πρέπει να περιέχει και ενυδατικά συστατικά. Αφήστε τις ροδέλες μερικά δευτερόλεπτα πάνω στα μάτια για να δώσετε την ευκαιρία στο προϊόν να δράσει και σκουπίστε την περιοχή πολύ απαλά, χωρίς να πιέζετε. Αν χρειαστεί, επαναλάβετε τη διαδικασία από την αρχή.

-Χρησιμοποιήστε πολύ μικρή ποσότητα από το προϊόν περιποίησης το πρωί, αν το πρόβλημα είναι το πρήξιμο και οι μαύροι κύκλοι, και το βράδυ αν το πρόβλημα είναι οι ρυτίδες. Πέντε λεπτά αργότερα, περάστε ταμποναριστά ένα βαμβάκι για να μαζέψει την πλεονάζουσα ποσότητα. Μην ξεχνάτε ότι οι κινή­σεις σας πρέπει να είναι πάντα α­παλές. 

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets -Μυστικά ομορφιάς