Γεύση από…αστραφτερά μαλλιά!

Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται καθημερινά με το λούσιμο, το πιστολάκι και τα προϊόντα styling. Σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει αρκετά σαμπουάν, μάσκες, ορούς ομορφιάς προκειμένου να τα κάνετε να λάμπουν. Θέλετε μήπως να δοκιμάσετε κάτι πιο φυσικό; Μάθετε 10 τροφές κλειδιά για υγιή, πλούσια και λαμπερά μαλλιά.

Σπαράγγια: πλούσια σε φολικό οξύ και Βιταμίνες Β. Η έλλειψη αυτών των στοιχείων ευθύνεται για τα λεπτά και εύθραυστα μαλλιά.

Ρεβύθια: τα μαλλιά αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνη (κερατίνη). Τα ρεβύθια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και επίσης σε μαγγάνιο, το οποίο βοηθάει στην αποφυγή εμφάνισης άσπρων τριχών.

Φακές: θα σας δώσουν τον τύπο σιδήρου που χρειάζεστε. Ο σίδηρος βοηθάει στην ανάπτυξη των μαλλιών, κάνοντας τα πλούσια.

Λυκίσκος: αυτό το βότανο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή μπύρας ενδυναμώνει τα μαλλιά από το εσωτερικό τους. Αναμείξτε λίγο μέσα στο τσάι σας, κατά προτίμηση το βράδυ γιατί μπορεί να φέρει υπνηλία.

Τομάτες: πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό στοιχείο που βοηθάει στη διατήρηση του κολλαγόνου. Ενεργοποιείται καλύτερα όταν η τομάτα είναι μαγειρεμένη.

Αβοκάντο: η τροφή θαύμα, πλούσια σε βιταμίνες Β και Ε που θα σας χαρίσουν υγιές δέρμα, συμπεριλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων τριχών.

Βατόμουρα: μια από τις καλύτερες πηγές σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, τα οποία διατηρούν τη νεανική όψη της τρίχας και τη ζωντάνια, βοηθώντας στην αντίσταση κατά των ελευθέρων ριζών που προκαλούν γκριζάρισμα και τα αποδυναμώνουν.

Μέλι: έχει την ιδιότητα να συγκρατεί τα μόρια υδρογόνου, χαρίζοντας ενυδάτωση στα μαλλιά.

Κόλιανδρος: το όπλο σας κατά της τριχόπτωσης. Δοκιμάστε να ψιλοκόψετε λίγο στη σαλάτα σας, θα δώσει ένα ευχάριστο άρωμα.

Αλόη: η συχνότερη χρήση της είναι σε εγκαύματα, όμως το αφέψημα αλόης θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων τριχών, χαρίζοντας σας πλούσια μαλλιά. Επίσης είναι αποτοξινωτικό και βοηθάει τον οργανισμό σας να απορροφήσει διάφορες βιταμίνες.