Αποτρίχωση: αντιμετωπίστε τους ερεθισμούς με βότανα!

Το ξύρισμα και η αποτρίχωση με κερί είναι δύο από τις πιο συνηθισμένες μεθόδους απομάκρυνσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Αν και γρήγορες και αποτελεσματικές, όμως, ενδέχεται να ερεθίσουν το δέρμα και να προκαλέσουν εξανθήματα. Μάθετε πώς μπορείτε να φτιάξετε δύο φυσικές συνταγές με βότανα για να απαλλαγείτε από τους ερεθισμούς που προκαλεί το ξυράφι και το κερί μετά την αποτρίχωση!

Λοσιόν σώματος με βότανα για μετά το ξύρισμα

Το χαμομήλι, η καλέντουλα, η λεβάντα και το τριαντάφυλλο καταπραΰνουν και θεραπεύουν τους ερεθισμούς. Η αμαμηλίδα συσφίγγει τους πόρους και η φυτική γλυκερίνη ενυδατώνει το δέρμα.

Θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο χαμομήλι

2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη καλέντουλα

125ml αποσταγμένη αμαμηλίδα

125ml ροδόνερο

1 κουταλάκι του γλυκού φυτική γλυκερίνη

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Αφήστε το χαμομήλι και την καλέντουλα μαζί με την αμαμηλίδα και το ροδόνερο σε κλειστό βάζο για δύο εβδομάδες. Σουρώστε και προσθέστε τη φυτική γλυκερίνη και τα αιθέρια έλαια. Ανακινήστε καλά και απλώστε στο δέρμα μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση με κερί για να αποφύγετε τους ερεθισμούς.

Θεραπεία των ερεθισμών με χαμομήλι

Το κρύο χαμομήλι ανακουφίζει γρήγορα το ερεθισμένο δέρμα μετά την αποτρίχωση με κερί ή το ξύρισμα. Το χαμομήλι περιέχει αζουλένιο, μια ισχυρή αντιφλεγμονώδη ουσία. Για μικρές περιοχές δέρματος, όπως η γραμμή του μπικίνι ή το άνω χείλος, χρησιμοποιήστε κρύα φακελάκια χαμομήλι. Για μεγαλύτερες περιοχές, όπως τα πόδια, ρίξτε 5OOml βραστό νερό σε τέσσερις κουταλιές της σούπας αποξηραμένο χαμομήλι. Σκεπάστε και αφήστε στην άκρη μέχρι να κρυώσει το χαμομήλι. Μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση με κερί, βρέξτε μια πετσέτα με το κρύο χαμομήλι και απλώστε τη στην ερεθισμένη περιοχή για 10 λεπτά.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr