10 βήματα για τέλειο πεντικιούρ!

Τα πόδια κουράζονται πολύ καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας και αξίζουν την περιποίηση μας. Σήμερα θα σας δείξουμε τον τρόπο να περιποιηθείτε τα πόδια σας με ένα καλό πεντικιούρ βήμα -βήμα, χωρίς να ξοδευτείτε καθόλου.

Βήμα 1

Βάλτε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με καθαρό νερό, για να ξεπλυθούν.

Βήμα2

Στεγνώστε τα με μια πετσέτα και ελέγξτε την κατάσταση της υγείας των ποδιών και των νυχιών. Εάν διαπιστώσετε ότι είναι εντάξει, εφαρμόζετε το πεντικιούρ.

Βήμα 3

Αφαιρέστε το βερνίκι ξεκινώντας απ' το μικρό δάκτυλο προς το μεγάλο.

Βήμα 4

Αν τα νύχια είναι αρκετά μακριά, τα κόβετε με το νυχοκόπτη. Το μήκος των νυχιών των ποδιών μπορεί να είναι ίσο με το άκρο του δαχτύλου.

Βήμα 5

Λιμάρετε τα νύχια, προσπαθώντας να τους δώσετε στρογγυλεμένο σχήμα, γιατί μ' αυτό το σχήμα θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να δημιουργηθεί εισχώρηση του νυχιού. Το νύχι που κινδυνεύει περισσότερο από εισχώρηση είναι αυτό του μεγάλου δαχτύλου. Αν σχηματίσετε γωνίες στα νύχια, τότε αυξάνετε τις πιθανότητες εισχώρησης του νυχιού. Ακόμα, μπορείτε να δώσετε τετράγωνο σχήμα. Σ' αυτό το σημείο, με τη λίμα των ποδιών μπορείτε να λιμάρετε τις άκρες των δαχτύλων και τα σημεία που έχουν σκληρές επιφάνειες.

Βήμα 6

Τοποθετήστε τα πόδια μετά το λιμάρισμα σε μια λεκάνη με νερό στην οποία έχετε προσθέσει άλατα.

Βήμα 7

Εφαρμόστε στα πετσάκια διορθωτικό επωνυχίου και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας αν χρειάζεται αφαιρείτε τις άκρες τους.

Βήμα 8

Με τους τρίφτες των ποδιών τρίβετε τις άκρες των δαχτύλων και τα σημεία που έχουν σκληρές επιφάνειες. Αρχικά, χρησιμοποιήστε το σκληρό τρίφτη.

Βήμα 9

Αμέσως μετά στεγνώστε, εφαρμόστε μια κρέμα για τα πόδια και κάντε μασάζ.

Βήμα 10

Τέλος, αφού αφαιρέσετε τα υπολείμματα της κρέμας από την επιφάνεια των νυχιών, εφαρμόζετε το χρώμα που έχετε επιλέξει. Εφαρμόζετε τη βάση, δύο στρώσεις χρωματιστού βερνικιού και τελικό κάλυμμα.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr