Φροντίστε τα πόδια σας!

Καθώς μπαίνουμε στο χειμώνα είναι η κατάλληλη εποχή για να περιποιηθούμε τα πόδια μας, αφού τα ανοιχτά παπούτσια που φοράμε το καλοκαίρι είναι ο κύριος παράγοντας για τις σκληρές και "άγριες" φτέρνες. Ακολουθήστε 5 απλά βήματα που θα σας χαρίσουν μαλακές φτέρνες σαν μωρού!

Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για να μουλιάσετε τα πόδια σας και προσθέστε κάποιο αιθέριο έλαιο όπως tea tree ή μέντα που έχει και αντισηπτικές ιδιότητες. Ο συνδυασμός αυτός θα μαλακώσει τις σκληρύνσεις και θα απομακρύνει τους μικροοργανισμούς.

Κάντε απολέπιση με ένα προϊόν ειδικό για φτέρνες. Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας ένα χρησιμοποιώντας χοντρό αλάτι ή μαύρη ζάχαρη, ελαιόλαδο και μέλι.

Αφού ξεπλύνετε τα πόδια σας, με μια ελαφρόπετρα τρίψτε τα σκληρά σημεία μέχρι να νιώσετε τις φτέρνες σας μαλακές.  

Αν έχετε σκληρύνσεις που επιμένουν, επιλέξτε μια κρέμα με σαλικυλικό οξύ ή κάντε το φυσικά με χυμό λεμόνι που θα εφαρμόσετε τοπικά. Τα οξέα θα απομακρύνουν σταδιακά τα νεκρά κύτταρα που δημιουργούν τις σκληρύνσεις.

Τέλος, μετά από αυτά τα βήματα, τα οποία θα επαναλαμβάνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα, μη ξεχάσετε να απλώσετε μια ειδική για τα πόδια ενυδατική κρέμα.