Φυσικό αποσμητικό για την κακοσμία του ιδρώτα!

Ο ιδρώτας είναι μια απόλυτα φυσιολογική λειτουργία και αφορά λίγο πολύ όλους μας. Το μόνο αρνητικό είναι η κακοσμία. Για να γλιτώσετε, λοιπόν, από την ενοχλητική μυρωδιά του ιδρώτα, δύο είναι οι λύσεις: τα συχνά ντους και η χρήση αποσμητικού. Μάθετε τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε και όταν χρησιμοποιείτε αποσμητικό καθώς και μία υπέροχη συνταγή για φυσικό αποσμητικό φτιαγμένο από τα χεράκια σας!

Τι πρέπει να προσέξετε

-Πρέπει πάντα να προσέχετε η χρήση αποσμητικού να γίνεται πάντα σε στεγνό και καθαρό δέρμα, καθώς αυτό συμβάλλει στον έλεγχο των βακτηρίων. Ωστόσο, η χρήση σε ιδρωμένο δέρμα δεν ωφελεί, διότι οι ουσίες που εμποδίζουν την αύξηση των βακτηρίων δε λειτουργούν κι επιπλέον, στο ιδρωμένο δέρμα ούτε η μυρωδιά του αποσμητικού λειτουργεί δραστικά.

-Να προτιμάτε αποσμητικά χωρίς οινόπνευμα γιατί εξουδετερώνουν τα βακτήρια και μειώνουν τον ιδρώτα, ενώ, χάρη στο ουδέτερο Ph, επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και να ιδρώνει φυσιολογικά.

-Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, προτιμήστε αποσμητικό χωρίς άρωμα, με υποαλλεργική σύνθεση.

-Χρησιμοποιήστε αντιιδρωτικό μόνο αν ιδρώνετε υπερβολικά και με τη σύμφωνη γνώμη του δερματολόγου σας.

Φυσική συνταγή

Τα αιθέρια έλαια λεβάντας και γκρέιπφρουτ είναι ήπια και αναζωογονητικά φυσικά απο­σμητικά. Η αμαμηλίδα συσφίγγει ελαφρώς τους πόρους και το απόσταγμα γκρέιπ­φρουτ είναι αντιμικροβιακό και καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία.

Θα χρειαστείτε:

60ml αποσταγμένη αμαμηλίδα

10 σταγόνες απόσταγμα γκρέιπφρουτ

10 σταγόνες αιθέρια έλαιο λεβάντας

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Αναμείξτε τα υλικά σε μικρό μπουκάλι για σπρέι και ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση. Ψεκάζετε στις μασχάλες όσο συχνά θέλετε.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr

 

 

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...