Βασιλικός πολτός: Ένα φυσικό προϊόν για την υγεία και την ομορφιά!

Αν θέλετε να νιώσετε όμορφες και γεμάτες ενέργεια, θα πρέπει να εναρμο­νιστείτε με τη φύση και τα προϊόντα της. Γνωρίζετε που όφειλαν την αθανασία τους οι θεοί του Ολύμπου; Σύμφωνα με τη μυθολογία, η τροφή τους ονομαζόταν αμβροσία και περιείχε βασιλικό πολτό. Ακόμα και οι Αιγύπτιοι, που ήταν ξακουστοί για τα μυστικά ομορφιάς τους είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούσαν βασιλικό πολτό, ως θεραπευτική αγωγή φροντίδας δέρματος για να κρατήσουν τα πρόσωπά τους, ενυδατωμένα και προστατευμένα, ακόμα και στις πιο σκληρές συνθήκες της ερήμου.

Βασιλικός πολτός και δέρμα

Ο βασιλικός πολτός είναι μια από τις πιο πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά ουσίες. Περιέχει 134 θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των αμινοξέων, των μέταλλων και των βιταμινών B1, B2, B5, B6, C, E, μαζί με βιοτίνη, νιασίνη και φολικό οξύ.

Αμινοξέα

Τα αμινοξέα είναι ένα βασικό συστατικό του κολλαγόνου, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της σφριγηλότητας του δέρματος με την υποστήριξη του συνδετικού ιστού. Ο βασιλικός πολτός μπορεί να καθυστερήσει τα σημάδια της γήρανσης του δέρματος και τις ρυτίδες. Ακόμα, έχει αποδειχτεί ότι ο βασιλικός πολτός και το μέλι είναι αποτελεσματικά ως μαλακτικά για το ξηρό δέρμα.

Είναι ακόμα χρήσιμος στα εξής:

-για αντιρυτιδικές θεραπείες

-για θεραπείες κατά των ραγάδων

-για τη χαμένη ελαστικότητα του δέρματος

-για σύσφιξη στη χαλαρή επιδερμίδα

-για μαλακτική κρέμα μαλλιών

-για τόνωση του δέρματος

-για θεραπείες ακμής

Βασιλικός πολτός και υγεία

Νευρικό σύστημα

Ο βασιλικός πολτός φαίνεται να επιδρά ευερ­γετικά στο νευρικό σύστημα, χάρη στην πα­ρουσία των βιταμινών του συμπλέγματος Β και της βιταμίνης Ε. Βοηθά άτομα που πάσχουν από γενική εξά­ντληση, κόπωση, κεφαλαλγία, ανία. Από τις πιο συνηθισμένες διαταραχές είναι η απώλεια μνή­μης στα ηλικιωμένα άτομα, η οποία μπορεί να είναι είτε προσωρινή είτε μόνιμη. Πολλές επι­στημονικές εργασίες έδειξαν ότι ο βασιλικός πολτός δρα προληπτικά, εμποδίζοντας τέ­τοιου είδους διαταραχές.

Δερματικές παθήσεις

Έχει γίνει γνωστό ότι έχει βακτηριοστατική και βακτηριοκτόνο δράση. Ο βασιλικός πολτός εμποδίζει την ανάπτυξη των μικροοργανισμών. Αυτό το γεγονός έχει σημασία στη θεραπεία μερικών δερματικών παθήσεων.

Ιός της γρίπης

Σε υψηλές συ­γκεντρώσεις είναι αποτελεσματικός εναντίον του ιού της γρίπης.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr