3 θαυματουργά φυσικά έλαια!

Με τόσα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά για τη φροντίδα του δέρματός σας είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφασίσετε ποιο να επιλέξετε! Ωστόσο κανένα δε μπορεί να συγκριθεί με τα φυσικά έλαια! Σας παρουσιάζουμε τρία θαυματουργά φυσικά έλαια για να επιλέξετε αυτό που έχετε ανάγκη!

Τα φυσικά έλαια είναι μία από τις κύριες βάσεις των προϊόντων ομορφιάς σε όλο τον κόσμο. Γιατί τα χρησιμοποιούν; Τα φυσικά έλαια περιέχουν αντιοξειδωτικά, λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, τα οποία είναι απαραίτητα για την παραγωγή κολλαγόνου, διώχνουν μακριά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα αντικαθιστούν με νέα.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο μπορεί να είναι δημοφιλές στην κουζίνα, αλλά είναι επίσης ιδανικό για να αποκτήσετε όμορφα λαμπερά μαλλιά και δέρμα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως κρέμα καθώς είναι αποτελεσματικό για την αναγέννηση των κυττάρων και θα αφήσει ένα μαλακό και απαλό δέρμα. Για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη του ελαιολάδου, εφαρμόστε το στις ξηρότερες περιοχές του σώματός σας αμέσως μετά το ντους. Μπορεί επίσης να σας απαλλάξει από τις ρυτίδες και τις κηλίδες της ηλικίας.

Έλαιο Argan

Το έλαιο argan κερδίζει σιγά-σιγά δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο λόγω της αποτελεσματικότητάς του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπό, στο σώμα και στα μαλλιά. Προέρχεται από τους πυρήνες του καρπού Argan, που ανθίζει δύο φορές το χρόνο.Το έλαιο Argan περιέχει βιταμίνες Α και Ε, καθώς και ωμέγα 6 και 9, τα οποία είναι απαραίτητα λιπαρά οξέα για την παραγωγή κολλαγόνου και των νέων κυττάρων του δέρματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατική κρέμα προσώπου και για τη θεραπεία προβλημάτων του δέρματος όπως η ψωρίαση, το έκζεμα, η ακμή και οι ουλές.

Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια ενυδατική κρέμα για το πρόσωπό και το σώμα. Σταματά την ξηρότητα και το ξεφλούδισμα στο δέρμα γιατί έχει ενυδατικές ιδιότητες. Ακόμα, καθυστερεί τα σημάδια της γήρανσης, χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Έχει φυσικές αντιμυκητιασικές, αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και βοηθά στην επούλωση των πληγών. Επίσης, συνιστάται σε άτομα που πάσχουν από ψωρίαση, έκζεμα, δερματίτιδα ή άλλες λοιμώξεις του δέρματος. Τέλος, είναι καταπληκτικό και σαν λάδι μαυρίσματος.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr