Μυστικά μακιγιάζ για μικρά μάτια!

Το μακιγιάζ όταν τα μάτια είναι μικρά δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση! Σήμερα θα σας πούμε πώς μπορείτε να μεγαλώσετε, να φωτίσετε και να τονίσετε τα μικρά μάτια με μερικά αποτελεσματικά τρικ!

Περιποιηθείτε τα φρύδια σας!

Τα φρύδια είναι η κορνίζα των ματιών! Τα περιποιημένα φρύδια μπορεί να κάνουν τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα! Καθαρίστε προσεκτικά τις τρίχες στο κάτω μέρος του φρυδιού. Οι τρίχες σε εκείνο το σημείο αν υπάρχουν, κάνουν το βλέφαρό να φαίνεται μικρότερο, ενώ οι τρίχες στην κορυφή του φρυδιού, κάνουν τα μάτια να φαίνονται πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Τέλος, δώστε σχήμα στα φρύδια σας με ένα μολύβι και γεμίστε τυχόν κενά. Περάστε τα με μια μπατονέτα για να σβήσετε τη γραμμή του μολυβιού.

Κρύψτε τους μαύρους κύκλους!

Οι μαύροι κύκλοι κάνουν τα μάτια να φαίνονται μικρότερα, για αυτό χρησιμοποιήστε ένα concealer σε ένα τόνο πιο ανοιχτό από τον τόνο του δέρματός σας. Αυτό πραγματικά θα κάνει τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα και τις βλεφαρίδες σας πιο έντονες.

Βάση make-up πάνω από τα βλέφαρα!

Δημιουργήστε μια βάση make-up πάνω από τα βλέφαρα για να σταθεροποιηθεί καλύτερα η σκιά.

Τοποθέτηση σκιάς!

Θα πρέπει να διαλέγετε πάντα ανοιχτόχρωμες σκιές και για το επάνω και για το κάτω βλέφαρο. Απλώστε τη σκιά του πιο ανοιχτού χρώματος στο κινητό βλέφαρο, καλύπτοντας τα 2/3. Με μια πιο σκούρα σκιά δημιουργήστε μια γραμμή, η οποία να αρχίζει λεπτή από την εσωτερική γωνία, να φαρδαίνει σταδιακά και να καταλήγει λίγο έξω και πάνω από την εξωτερική γωνία σε σχήμα V, καλύπτοντας το υπόλοιπο βλέφαρο.

Περίγραμμα με μολύβι!

Ξεκινήστε τη γραμμή κανονικά και σταματήστε την πιο λεπτή, όσο είναι εφικτό, πιο μακριά από την εξωτερική γωνία. Η κάτω γραμμή μπορεί να είναι από την αρχή της τοποθετημένη λίγο πιο κάτω από τις ρίζες των βλεφαρίδων και στο τέλος να συνεχίζει οριζόντια. Η κάτω γραμμή μπορεί να αντικατασταθεί με ανοιχτή σκιά ενώ καλύτερα να αποφύγετε το μαύρο περίγραμμα. Για πιο εντυπωσιακό τελείωμα εφαρμόστε στο εσωτερικό τμήμα του κάτω βλεφάρου άσπρο, ασημί ή γαλάζιο μολύβι.

Τελευταία πινελιά η μάσκαρα!

Τονίστε με μάσκαρα κυρίως τις βλεφαρίδες της εξωτερικής γωνίας.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr