Αϋπνία: ο εχθρός της ομορφιάς!

Δεν είναι τυχαίο ότι όταν κοιμάστε καλά όχι μόνο αισθάνεστε πιο όμορφη αλλά το βλέπετε και στον καθρέφτη σας. Θέλετε να μάθετε ποια είναι η σχέση ανάμεσα στον ύπνο και την ομορφιά και πώς μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να καρπωθεί τα οφέλη ενός καλού ύπνου;

Βάλτε ένα πρόγραμμα

Πηγαίνετε στο κρεβάτι την ίδια ώρα κάθε μέρα, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. Αυτό ενισχύει τον κύκλο ύπνου-εγρήγορσης του σώματος και έτσι κάνετε καλύτερο ύπνο. Μια προειδοποίηση, όμως...εάν δεν κοιμηθείτε μέσα σε περίπου 15 λεπτά, σηκωθείτε και κάντε κάτι χαλαρωτικό π.χ. ένα ζεστό ντους.

Δώστε προσοχή σε ό,τι τρώτε και πίνετε

Μην πηγαίνετε στο κρεβάτι φαγωμένη. Η δυσφορία μπορεί να σας κρατήσει άυπνη. Επίσης, περιορίστε την κατανάλωση υγρών πριν πάτε για ύπνο, για να αποφύγετε στη μέση της νύχτας τις βόλτες στην...τουαλέτα!

Δημιουργήστε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα πριν από τον ύπνο

Κάνετε τα ίδια πράγματα κάθε βράδυ για να πείτε στο σώμα σας ότι "ήρθε η ώρα να ηρεμήσω". Αυτό μπορεί να είναι ένα ζεστό μπάνιο ή να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να ακούσετε απαλή μουσική -κατά προτίμηση με τα φώτα χαμηλωμένα-. Οι χαλαρωτικές δραστηριότητες θα σας βοηθήσουν και έτσι θα έχετε καλύτερο ύπνο. Αντίθετα, η χρήση τηλεόρασης ή άλλων ηλεκτρονικών συσκευών έχουν αντίθετα αποτελέσματα.

Δημιουργήστε ένα ευχάριστο δωμάτιο

Δημιουργήστε ένα δωμάτιο που είναι ιδανικό για τον ύπνο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι δροσερό, σκοτεινό και ήσυχο. Όσον αφορά στο κρεβάτι, το σωστό στρώμα και μαξιλάρι συμβάλλουν σε έναν πολύ καλό ύπνο. Αν μοιράζεστε το κρεβάτι σας, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για δύο. Αν έχετε παιδιά, να θέσετε όρια στο πόσο συχνά θα κοιμούνται μαζί σας ή να επιμείνετε να κοιμούνται στο δωμάτιό τους.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets -Μυστικά ομορφιάς