Οι μέθοδοι αποτρίχωσης: τα υπέρ και τα κατά!

Σας παρουσιάζουμε τρεις μεθόδους αποτρίχωσης που μπορείτε να κάνετε μόνη σας στο σπίτι για να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στις δικές σας ανάγκες!

Αποτρίχωση με ξυριστική μηχανή

Όταν χρησιμοποιείτε ξυριστική μηχανή πρέπει να την κρατάτε σταθερά και να τη δουλεύετε αντίθετα από τη φορά της τρίχας. Η λύση αυτή είναι γρήγορη, εύκολη και οικονομι­κή. Τα τελευταία χρόνια οι ξυρι­στικές μηχανές έχουν πιο καλό σχεδιασμό και δεν προκαλούν κοψίματα και ερεθισμούς. Επίσης, το ξύρισμα κάνει απολέπιση στο δέρμα αφού αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα.

Αποτέλεσμα: Το μόνο κακό αυτής της μεθόδου είναι ότι οι τρίχες αναπτύσσονται γρήγορα γι' αυτό χρειάζεται να επαναλαμβάνεται η διαδικασία κάθε δύο μέρες.

Tips: Η πρόταση μας είναι να επιλέγετε ξυραφάκι με κινητή κεφαλή που αγκαλιάζει τις καμπύλες του σώ­ματος και να θυμάστε να αλλάζετε την ανταλλακτική λε­πίδα μία φορά την εβδομάδα.

Αποτρίχωση με κερί

Σε καθαρή και στεγνή επιδερ­μίδα απλώνετε το ζεστό κερί με την ειδική σπάτου­λα στην περιοχή που θέλετε να αποτριχώσετε. Στη συνέχεια πιέζετε τις υφασμάτινες ταινίες πάνω στο κερί και τραβάτε γρήγορα προς την αντίθετη κατεύθυνση από τη φορά της τρίχας.Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με το κρύο κερί.

Αποτέλεσμα: Το αποτέλεσμα διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και όταν οι τρίχες ξαναβγούν είναι πιο μαλακές και πιο λεπτές ενώ το δέρμα είναι πολύ απαλό.

Tips: Πρέπει να αφήνετε τις τρίχες να μεγαλώσουν περίπου 4-5 χιλιοστά. 

Αποτρίχωση με ηλεκτρικές αποτριχωτικές συσκευές

Οι ηλεκτρικές αποτριχωτικές συσκευές έχουν ειδικά ελάσματα που εγκλωβίζουν και αφαιρούν την τρίχα από τη ρίζα.

Αποτέλεσμα: Το αποτέλεσμα διαρκεί όσο αυτό της αποτρίχωσης με κερί, δηλαδή περίπου 4 εβδομάδες. Οι τρίχες επανεμφανίζονται πιο λεπτές και με το πέ­ρασμα του χρόνου αραιώνουν.

Tips: Στις ευαίσθητες επιδερμίδες πιθανόν να εμφα­νιστεί ερεθισμός. Χρησιμοποιήστε καταπραϋντική κρέμα με αλόη βέρα.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets-Μυστικά ομορφιάς