Ενυδατώστε τον οργανισμό σας με σωστές τροφές!

Tο καλοκαίρι πλησιάζει και σιγά σιγά ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει! Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο οργανισμός σας χρειάζεται παραπάνω ενυδάτωση! Μάθετε τι τροφές πρέπει να καταναλώνετε για να το πετύχετε! 

Οι μεγαλύτερες πηγές νερού είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Επιπλέον, τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν λίγες θερμίδες, περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, είναι δροσιστικά και συμβάλλουν στην αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που χάνονται με την εφίδρωση.

Λαχανικά

Το αγγούρι, το μαρούλι, οι ντομάτες, τα κολοκυθάκια είναι τα πιο πλούσια σε νερό λαχανικά. Από όλα τα παραπάνω λαχανικά, το μαρούλι βρίσκεται πρώτο στη λίστα γιατί αποτελείται κατά 96% από νερό. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε κάλιο, φυλλικό οξύ, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες C και Κ.

Φρούτα

Το πεπόνι, τα ροδάκινα, οι φράουλες, το γκρέιπφρουτ και το καρπούζι είναι τα πιο πλούσια σε νερό φρούτα. Από όλα τα παραπάνω, το καρπούζι αποτελείται κατά 91% από νερό, ενώ παράλληλα είναι πηγή των βιταμινών Α και C, πλούσιο σε φυτικές ίνες και περιέχει λυκοπένιο καθώς και κάλιο.

Tips

Καταναλώνετε όσο το δυνατόν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά, δηλαδή λιπαρά ζωικής προέλευσης.

Χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο με μέτρο.

Αντικαταστήστε το κόκκινο κρέας με ψάρι και όσπρια.

Μειώστε τα οινοπνευματώδη, τα αναψυκτικά και τα γλυκά.

Προτιμάτε προϊόντα ολικής άλεσης.

Τρώτε μικρά γεύματα και συχνά.

Μην παραλείπετε ποτέ το πρωινό!

Πίνετε άφθονο νερό ή 2-3 φλιτζάνια τσάι με ελάχιστη ζάχαρη ειδικά το καλοκαίρι.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets-Μυστικά ομορφιάς