Μυστικά ομορφιάς για ξηρές επιδερμίδες!

Ο χειμώνας ταλαιπωρεί την επιδερμίδα. Κοκκινίλες, φαγούρα και ξηροδερμία είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα που εμφανίζονται το χειμώνα. Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές ομορφιάς για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα και να αποκτήσετε δέρμα ενυδατωμένο, που θα δείχνει -και θα είναι- φρέσκο και αναζωογονημένο.

Μην το παρακάνετε με την απολέπιση: Το ξηρό περιβάλλον επιβαρύνει την επιδερμίδα, κάνοντάς την ακόμα πιο ευαίσθητη. Αν χρησιμοποιείτε retinols σε καθημερινή βάση ή αν κάνετε απολέπιση πάνω από μία φορά την εβδομάδα, κινδυνεύετε να κάνετε το δέρμα σας ακόμη πιο ξηρό ενώ ενδέχεται να νιώθετε φαγούρα και να εμφανιστούν κοκκινίλες. Μάλιστα, όπως ανέφερε η αισθητικός Joanna Vargas στο ivillage.com, "αυτός ο τύπος εκζέματος θα εξαπλωθεί και θα κάνει το πρόσωπό σας να δείχνει ταλαιπωρημένο".

Χρησιμοποιείτε το σωστό ξυραφάκι: Οι μασχάλες είναι ένα "παραμελημένο" σημείο του σώματος και σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, οι γυναίκες είναι κάπως "σκληρές" όταν ξυρίζουν τη συγκεκριμένη περιοχή του σώματός τους. Η δερματολόγος Dr. Ellen Marmur δήλωσε ότι πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν ξυραφάκια μιας χρήσεως…τέσσερις ή και παραπάνω φορές, κάτι που οδηγεί σε ερεθισμούς. Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό ξυραφάκι και ξυρίζετε τις μασχάλες σας προσεκτικά για να μην προκαλέσετε τραυματισμούς και ερεθισμό στην περιοχή.

Ελαττώστε τον καφέ: Αντί να πιείτε ακόμη έναν καφέ το απόγευμα, είτε είσαστε στη δουλειά σας, είτε στο σπίτι, προτιμήστε εναλλακτικά ένα φυσικό χυμό. Θα ενυδατώσει τον οργανισμό σας και θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα σας…από μέσα προς τα έξω.

Βάλτε το αβοκάντο στο πρωινό σας: Τα λιπαρά του αβοκάντο κάνουν πάρα πολύ καλό στο δέρμα, βελτιώνοντας τόσο την όψη, όσο και την υφή του. Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε μια ενυδατική κρέμα με jojoba oil και avocado oil, για ακόμη καλύτερη ενυδάτωση και αντιμετώπιση της ξηρότητας.

Κάντε ένα αφρόλουτρο με χαμομήλι: Ναι, καλά διαβάσατε…χαμομήλι. Ζεστάνετε μια κατσαρόλα με νερό και ρίξτε μέσα μια κούπα χαμομήλι και μια κούπα δενδρολίβανο. Αφήστε τα για 15 λεπτά να μουλιάσουν, στη συνέχεια σουρώστε και ρίξτε το νερό στη μπανιέρα σας. Απολαύστε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο, που θα μαλακώσει το δέρμα σας και θα εξαφανίσει τις κοκκινίλες.

Μην το παρακάνετε με το ζεστό νερό στο ντους: Μπορεί να νιώθετε ότι χαλαρώνετε, όμως σίγουρα δεν κάνετε καθόλου καλό στην επιδερμίδα σας. Εναλλακτικά, κάντε ντους με χλιαρό νερό και χρησιμοποιήστε προϊόντα που περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες. Μετά το ντους απλώστε μια κρέμα ενυδάτωσης σε όλο σας το σώμα.

Κάντε τη δική σας μάσκα ομορφιάς: Αναμείξτε μισή κούπα γιαούρτι, μισό αβοκάντο και ¼ της κούπας μέλι. Αφήστε το μείγμα για 20 λεπτά στο πρόσωπό σας και αφαιρέστε με χλιαρό νερό. Το γιαούρτι λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδες, χάρη στο γαλακτικό οξύ, το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β και λιπαρά οξέα που κρατούν την επιδερμίδα ενυδατωμένη, ενώ το μέλι βοηθά επίσης στην ενυδάτωση και την ανάπλαση του δέρματος.