Φροντίδα για την κάθε ηλικία!

Οι ανάγκες της επιδερμίδας μας διαφοροποιούνται σε κάθε στάδιο της ζωής μας και η περιποίηση της πρέπει να προσαρμόζεται πιο εξειδικευμένα. Υπάρχουν σημεία που πρέπει να δίνουμε περισσότερο έμφαση αναλόγως ποια δεκαετία της ζωής μας διανύουμε!

Στην εφηβεία: είναι η περίοδος που το δέρμα βρίσκεται στα καλύτερα του από πλευράς ανανέωσης, ανάπλασης και ελαστικότητας. Τα μειονεκτήματα είναι φυσικά ο ορμονικός Αρμαγεδδών που συμβαίνει στον οργανισμό αυτή την περίοδο, δημιουργώντας ακμή, στίγματα και υπερέκκριση λιπαρότητας. Το εφηβικό δέρμα, χρειάζεται σωστό καθαρισμό και όχι προϊόντα που θα το ξηράνουν τελείως, κατάλληλη ενυδάτωση που δεν θα προσθέτει επιπλέον λιπαρότητα ούτε όμως θα αφήνει το δέρμα αφυδατωμένο και απαλή απολέπιση για την απομάκρυνση νεκρών κυττάρων που εμποδίζουν τους πόρους να καθαρίσουν και δημιουργούν περισσότερα σπυράκια.

Στα 20: είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει η χρήση κρέμας ματιών μιας και αυτή η περιοχή είναι από τις πρώτες που δείχνουν σημάδια πρόωρης γήρανσης πριν από κάθε άλλο σημείο του προσώπου. Δεν είναι παράξενο, άτομα που δεν ανέπτυξαν ακμή νωρίτερα να εμφανίσουν σε αυτή την ηλικία. Αν συμβεί αυτό, πρέπει τα προϊόντα φροντίδας να προσαρμοστούν αναλόγως.

Στα 30: ο πολλαπλασιασμός των κυττάρων αρχίζει και επιβραδύνεται από εδώ και πέρα και ίσως ανακαλύψετε ότι η επιδερμίδα φαίνεται λιγότερο λαμπερή. Καταπολεμήστε το κάνοντας συχνή απολέπιση είτε με το κατάλληλο scrub στο σπίτι ή με δερματολογικές μεθόδους όπως η δερμαπόξεση ή το χημικό peeling.

Στα 40: σε αυτή την περίοδο της ζωής μας, το δέρμα αρχίζει να έχει εμφανή σημάδια γήρανσης όπως λεπτές γραμμές ή κηλίδες και επειδή η παραγωγή σμήγματος μειώνεται με την ηλικία, μπορεί να γίνει αισθητά πιο ξηρό. Για την αναπλήρωση της ενυδάτωσης, επικεντρωθείτε σε προϊόντα με υαλουρονικό οξύ, γνωστό για την ιδιότητα του να συγκρατεί το νερό στο δέρμα. Προκειμένου να διεγείρετε περισσότερο την παραγωγή κολλαγόνου για πιο σφριγηλό και ελαστικό δέρμα, ψάξτε για προϊόντα με βιταμίνη Α (ρετινόλη). Και φυσικά το πιο σημαντικό από όλα είναι να μη ξεχνάτε το αντηλιακό σας τις ώρες της ημέρας, ακόμα και όταν έχει συννεφιά.

Στα 50: οι ανάγκες του δέρματος σε αυτή την ηλικία είναι κυρίως αυτές τις ανανέωσης και της προστασίας. Καθώς οι γυναικείες ορμόνες μειώνονται λόγω της εμμηνόπαυσης, τα κύτταρα δεν ανανεώνονται με τον ίδιο ρυθμό και έτσι γίνεται θαμπή και κουρασμένη. Τα χημικά peeling είναι ιδανικά για να εισχωρήσουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και να απομακρύνουν επαρκώς τα νεκρά κύτταρα δίνοντας λάμψη στο πρόσωπο και κάνοντας τις ρυτίδες λιγότερο έντονες. Το κολλαγόνο και η ελαστίνη φθίνουν για αυτό πρέπει να δίνετε έμφαση σε καλλυντικά με αντιοξειδωτικά στοιχεία και φυσικά SPF. Πολυπεπτίδια είναι βασικό στοιχείο στην αντιγήρανση και έρευνες έχουν αποδείξει ότι βοηθάνε στην παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα-αναζητήστε τα στις κρέμες που θα αγοράσετε.

Όποια προϊόντα και αν επιλέξετε, δώστε τους πάντα ένα εύλογο χρονικό διάστημα να δράσουν, πάνω από έναν μήνα για να δείτε την όψη της επιδερμίδας σας να βελτιώνεται!

Δείτε επίσης:

Γήρανση και τα μυστικά του νεανικού δέρματος!

Τα πιο αποτελεσματικά αντιγηραντικά συστατικά!