Σωστό ντεμακιγιάζ

Σίγουρα υπάρχουν βράδια που έχετε γυρίσει σπίτι αργά, νυστάζετε και το μόνο που θέλετε είναι να πέσετε στο κρεβάτι σας! Ο ύπνος σίγουρα θα σας ξεκουράσει αλλά κι εσείς πρέπει να ξεκουράσετε το δέρμα σας απομακρύνοντας το μακιγιάζ. Όταν αφήνετε τα προϊόντα του μακιγιάζ στο πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια του ύπνου, φράζουν οι πόροι, το δέρμα δεν αναπνέει και δε μπορεί να αναδομηθεί, προκαλώντας πρόωρη γήρανση και δερματολογικά προβλήματα. Για να προστατέψετε το δέρμα σας δεν πρέπει να παραλείπετε το ντεμακιγιάζ. Όσο βαρετό και να είναι, αποτελεί το μυστικό για υγιές και νεανικό δέρμα. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να έχετε πάντα φωτεινό και καθαρό δέρμα!

Ξεκινήστε με την απομάκρυνση του μακιγιάζ των ματιών σας, τα οποία φέρουν τον περισσότερο αριθμό προϊόντων, ώστε να μην απλωθούν στο υπόλοιπο δέρμα. Για να γίνει εύκολο, πάρτε δύο δίσκους βαμβάκι με υγρό ντεμακιγιάζ και τοποθετήστε τον καθένα πάνω στα μάτια και πιέστε ελαφρά. Αφήστε τους να "ποτίσουν" τα μάτια και μετά σκουπίστε τα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι το βαμβάκι να είναι καθαρό από υπολείμματα.

Για το πρόσωπο χρησιμοποιήστε βαμβάκι με υγρό ντεμακιγιάζ, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Οι κινήσεις βοηθάνε στο να μην ερεθιστεί το δέρμα σας και να ενισχυθεί η κυκλοφορία του αίματος που παίζει ρόλο στην αναδόμησή του. Μην ξεχάσετε την περιοχή κάτω από πιγούνι, το λαιμό και το ντεκολτέ.

Τέλος, χρησιμοποιήστε ένα απαλό σαπούνι προσώπου για να ολοκληρώσετε τον καθαρισμό και αφού έχετε στεγνώσει καλά το δέρμα σας ταμπονάροντάς το με ένα χαρτομάντιλο και όχι με πετσέτα, εφαρμόστε την ενυδατική κρέμα, εφόσον το δέρμα σας τη χρειάζεται. Με αυτή τη διαδικασία το δέρμα σας θα είναι υγιές, καθαρό από μικρόβια και ρύπους.