Μασάζ…αποτοξίνωσης!

Από τη δεκαετία του '30 αποτελεί έναν απλό τρόπο βελτίωσης του λεμφικού συστήματος του σώματός μας, το οποίο ευθύνεται για την κυκλοφορία και απομάκρυνση υγρών στο σώμα μας. Τα οφέλη του εκτείνονται από την αποτοξίνωση του οργανισμού μέχρι και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ανακαλύψτε πώς λειτουργεί και tips για την εφαρμογή του!

Πώς λειτουργεί: κάνοντας απαλό μασάζ στην επιδερμίδα του σώματος με κυκλικές κινήσεις, διεγείρεται το λεμφικό σύστημα που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα. Όταν γίνεται από ένα ειδικά εκπαιδευμένο θεραπευτή δεν πρέπει να προκαλεί πόνο αλλά εφόσον γίνεται σωστά να είναι χαλαρωτικό και καταπραϋντικό.

Τα οφέλη του: η χειροπρακτική του λεμφικού μασάζ λειτουργεί ευεργετικά για πολλές λειτουργίες του σώματός μας αλλά περισσότερο για την αποτοξίνωση. Έχει την ικανότητα να μειώνει το οίδημα, να βελτιώνει την κυκλοφορία, καθαρίζοντας έτσι του πρησμένους ιστούς και τους λεμφικούς αδένες. Επίσης, συνηθίζεται πριν και μετά τις πλαστικές επεμβάσεις και τη λιποαναρρόφηση. Για αισθητικούς σκοπούς, το λεμφικό μασάζ μπορεί να βελτιώσει την όψη του δέρματος λειτουργώντας ενάντια στην κυτταρίτιδα, να απαλύνει τις ευρυαγγείες ακόμα και την ακμή ή την ερυθρότητα.

Τι πρέπει να προσέξετε: είναι μια ιδιαίτερη τεχνική που πρέπει να γίνεται από καλά εκπαιδευμένους χειροπράκτες διαφορετικά έχει αρνητικές επιπτώσεις και μπορεί να προκαλέσει πόνο και να μπλοκάρει το λεμφικό σύστημα ακόμα περισσότερο. Μετά από μια συνεδρία λεμφικού μασάζ, θα πρέπει να καταναλώσετε αρκετό νερό, να αποφύγετε τροφές πλούσιες σε αλάτι, το αλκοόλ ή τον καφέ, καθώς μπορεί να εντείνουν την κατακράτηση υγρών.