Τα μυστικά ομορφιάς της…εγκυμοσύνης!

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι αρκετά στρεσογόνος. Οι ορμόνες φέρνουν τεράστιες αλλαγές σε κάθε σημείο του γυναικείου σώματος, από το δέρμα, τα μαλλιά μέχρι τα ούλα και τα δόντια. Για τη διατήρηση μια καλής εξωτερικής εμφάνισης, η περιποίηση πρέπει να προσαρμοστεί κατάλληλα. Μάθετε τι πρέπει να προσέχετε!

Ελέγξτε την καταλληλότητα των καλλυντικών: το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε πόσο κατάλληλα είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιούσατε για την περιποίηση σας πριν μείνετε έγκυος. Ίσως ανακαλύψετε ότι αρκετά από αυτά δεν είναι κατάλληλα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι σταματάτε την περιποίηση απλά αντικαταστήστε τα με εξειδικευμένα προϊόντα.

Αποφύγετε το κλασικό σαπούνι: αυτό γιατί θα κάνει το δέρμα σας πολύ πιο ξηρό οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα ενυδατικό κρεμώδες αφρόλουτρο.

Μην περνάτε πολύ ώρα κάνοντας μπάνιο: η παρατεταμένη επαφή με το νερό αφυδατώνει το δέρμα, κάνοντας το ξηρό και θαμπό.

Προστατέψτε την επιδερμίδα: το χρώμα της μπορεί να διαφοροποιηθεί προς το πιο σκούρο ή να εμφανίσει λεκέδες, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σιγουρευτείτε ότι εφαρμόζετε ένα κατάλληλο αντιηλιακό όταν έρχεστε σε επαφή με το φως του ηλίου και μην ξεχνάτε να το χρησιμοποιείτε σε κάθε εκτεθειμένη περιοχή όπως τα χέρια και τα αυτιά!

Θρέψτε την επιδερμίδα: μην ξεχνάτε την ενυδάτωση όχι μόνο του προσώπου αλλά και του σώματος. Ένα baby-oil είναι η ιδανική επιλογή για να διατηρήσετε το ph!

Καθαρισμός προσώπου: πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι το δέρμα τους γίνεται πιο λιπαρό κατά την εγκυμοσύνη. Επιλέξτε ένα κατάλληλο για εγκύους gel καθαρισμού για να αποφύγετε τα σπυράκια που μπορεί να δημιουργήσει η λιπαρότητα.

Η κοιλιά: το δέρμα στην περιοχή αυτή δέχεται εξαιρετικά μεγάλη πίεση λόγω της έκτασης που παίρνει με το "φούσκωμα" της κοιλιάς όσο προχωράει η εγκυμοσύνη. Χρησιμοποιήστε εξειδικευμένα προϊόντα κάνοντας μασάζ σε αυτή την περιοχή για να ανακουφίσετε την αίσθηση τραβήγματος αλλά και να μειώσετε την εμφάνιση ραγάδων μετά την εγκυμοσύνη!

Τα πόδια: αυτό το σημείο δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση στην εγκυμοσύνη και για αυτό το λόγο πρήζονται. Ένα δροσιστικό gel με μέντα, θα σας προσφέρει την ανακούφιση που χρειάζεστε!