Ποιο είναι το κατάλληλο κονσίλερ για εσάς;

To κονσίλερ είναι ο καλύτερος φίλος μας, καθώς μας απαλλάσσει από τους μαύρους κύκλους και φωτίζει το βλέμμα μας. Μπορεί όμως να γίνει ο χειρότερος εχθρός μας εάν δεν επιλέξουμε το σωστό καθώς θα τονίσει τις ρυτίδες έκφρασης και τις λεπτές γραμμές, προσθέτοντάς μας χρόνια. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για την επιλογή του σωστού για εσάς κονσίλερ.

Ο τύπος του δέρματος. Εάν το δέρμα γύρω από τα μάτια σας είναι ξηρό, επιλέξτε ένα κονσίλερ με ενυδατικά στοιχεία σε υγρή μορφή ενώ εάν δε χρειάζεστε ενυδάτωση επιλέξτε ένα σε μορφή κρέμας/πάστας.

Το χρώμα των κύκλων. Οι κύκλοι που είναι μπλε εξισορροπούνται με ένα κονσίλερ σε τόνους του κίτρινου ενώ οι κόκκινοι με πράσινους. Εάν έχετε μωβ κύκλους, προτιμήστε ένα κονσίλερ σε απόχρωση του ροδακινί.

Το χρώμα του. Ο υπότονος του κονσίλερ καθορίζεται από το χρώμα των κύκλων (μπλε, μωβ, κόκκινοι) ενώ το πραγματικό χρώμα του κονσίλερ πρέπει να είναι ελάχιστα πιο ανοιχτό από το foundation σας, ώστε να φωτίζει τα μάτια αλλά να μην ξεχωρίζει. Επίσης, λάβετε υπ΄όψιν σας ότι πρέπει να αλλάζετε κονσίλερ ανάλογα με την εποχή αφού το δέρμα τείνει να είναι πιο ανοιχτόχρωμο το χειμώνα και πιο σκούρο το καλοκαίρι.

Σωστή εφαρμογή. Ο καλύτερος τρόπος είναι με ένα ειδικό πινέλο για κονσίλερ. Μην το κάνετε με τα δάχτυλα γιατί λόγω της λιπαρότητας που έχουν διασπούν την πυκνότητά του με αποτέλεσμα να μην έχει καλυπτική ιδιότητα και να βάζετε περισσότερο από όσο πραγματικά χρειάζεστε ,δημιουργώντας έτσι πιο κουρασμένη όψη.