Στην el.marneri galerie θα βρεις τα πιο εκλεκτά αρώματα

Premium & chic αρωματοποιίες σε αποκλειστικότητα υπό τη σκιά της Ακρόπολης

Η γκαλερί της Έλενης Μαρνέρη στην Ακρόπολη έχει λάβει τις καλύτερες κριτικές από την πρώτη στιγμή που λειτούργησε. Κοινό της, ο κάθε ανθρώπους που συνδέεται με την αισθητική με έναν ιδιαίτερο και καθοριστικό τρόπο. 

Γράφει η Νάντια Μασσαχού 

Για όσους δεν γνωρίζουν τον χώρο, πρόκειται για ένα concept store θα μπορούσαμε να πούμε, ένα «σταυροδρόμι» όπου ενώνονται αρμονικά η αγάπη για την τέχνη, το κόσμημα, την αρωματοποιία, το design και το μοντέρνο σουβενίρ. Στο δρομάκι της Λεμπέση μια ανάσα από τον σταθμό του μετρό, από μακριά κιόλας με το που πιάσει το βλέμμα σου την προσεγμένη και arty βιτρίνα του, αντιλαμβάνεσαι πως έχεις ανακαλύψει κάτι ξεχωριστό. 

Αυτό ωστόσο που μεγάλο μέρος του κοινού δεν γνωρίζει, είναι πως στην el.marnieri galerie θα βρεις σε αποκλειστικότητα μερικές από τις πιο εκλεκτές αρωματοποιίες. Αν ανήκεις σε εκείνους που απαιτούν η μυρωδιά τους να είναι κάτι περισσότερο από «ένα άρωμα που μου ταιριάζει», που αναζητούν αρώματα που γίνονται μέρος της προσωπικότητάς του, τότε πρέπει να βρεθείς άμεσα στο χώρο της γκαλερί. «Τα αρώματα αυτά απευθύνονται σε άτομα που αναζητούν την διαφορετικότητα, που θέλουν να ξεχωρίζουν. Σε ανθρώπους που αγαπούν την μνήμη, τη νοσταλγία και τη διαχρονικότητα. Σε εκείνους που μέσα από τη μυρωδιά τους κάνουν ένα statement», λέει χαρακτηριστικά η κυρία Ελένη Μαρνέρη για το κοινό που αναζητά τους παρακάτω οίκους. 

Τι βρίσκουμε λοιπόν στην el.marneri galerie;  

Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella: το άρωμα της Ιστορίας 

Η Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella είναι στην ουσία το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης που από το 1221 έως και σήμερα παρασκευάζει μοναδικές συνταγές με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο από αγνά και φυσικά υλικά της Τοσκάνης. Η ιστορία ξεκινά με την ίδρυση της ομώνυμης μονής στο βορειοδυτικό άκρο των Φλωρεντινών τειχών. Οι μοναχοί καλλιεργούν βότανα και παρασκευάζουν φάρμακα, αλοιφές και πομάδες για την κλινική τους. Τον 14ο αιώνα το ροδόνερό τους – το ίδιο που μπορεί κανείς να προμηθευτεί και σήμερα – χρησιμοποιείται ως όπλο κατά της μαύρης πανώλης. Το 1612 ανοίγουν στο κοινό τις πύλες του φαρμακείου τους, που στέκει ακόμη στην ίδια θέση, στη Via della Scalla. Στο τιμόνι του ιστορικού εργαστηρίου βρίσκονται σήμερα οι απόγονοι του τελευταίου ηγούμενου της μονής, ο ανιψιός του οποίου αγόρασε την επιχείρηση στα τέλη του 19ου αιώνα.

Τα προϊόντα της Officina, ενδεδυμένα τα περισσότερα με την αίγλη του θρύλου, παρασκευάζονται σήμερα σύμφωνα με τις συνταγές των μοναχών που τα δημιούργησαν, από άνθη και βότανα που καλλιεργούνται σε ιδιόκτητους βιολογικούς κήπους από πέταλα που κόβονται με το χέρι και αναμειγνύονται σε μυστικές δόσεις. Η τεχνολογία αιχμής στη διάθεση του εργαστηρίου προσαρμόζεται σε προαιώνιες μεθόδους, τα σαπούνια, τα αρώματα, τα ποτ-πουρί, οι πομάδες, τα γαλακτώματα, όλα παλαιώνονται, όλα παίρνουν τον χρόνο τους, όλα αφήνονται να γίνουν, και ύστερα συσκευάζονται με το χέρι, με φροντίδα αισθητική και πρακτική σπάνια για τον γρήγορο κόσμο μας.

Η Ελένη Μαρνέρη, ιδιοκτήτρια της γκαλερί μας λέει χαρακτηριστικά «Τα συγκεκριμένα αρώματα είναι μια μικρή καθημερινή πολυτέλεια, είναι φυσικές μυρωδιές που δεν σε βαραίνουν αλλά γίνονται ένα με τον εαυτό σου. Τα Santa Maria Novella γίνονται εθισμός σε όποιον τα χρησιμοποιήσει, είναι… οικειότητα και μνήμη!». Ενώ η ανιψιά της και υπεύθυνη του χώρου Έρση Καλοζάκη συμπληρώνει πως είναι πολλοί οι διάσημοι ανά τον κόσμο που προτιμούν τη συγκεκριμένη αρωματοποιία όπως Daniel Graig, Βarak Obama, Kate Hudson, Penelope Cruz και πολλοί άλλοι που δεν το αποκαλύπτουν. Στην γκαλερί εκτός από τα αρώματα του οίκου, θα βρείτε και όλα τα αρωματικά του προϊόντα όπως σαπούνια, άλατα κ.α.

Μάθε περισσότερα εδώ http://www.smnovella.it/ 

Baruti: premiumάρωμα με ελληνική υπογραφή

Η πρώτη ελληνική εταιρεία premium αρωμάτων ακούει στο όνομα Baruti. «Ο Έλληνας αρωματοποιός Σπύρος Δροσόπουλος δημιούργησε την πρώτη ελληνική σειρά premiumαρωμάτων. Είναι exrait de parfum δυνατά σαν… Baruti, με έντονα spicy και oriental μυρωδιές αλλά και πολύ φρέσκιες, ιδιαίτερες μυρωδιές. Αρέσουν σε αυτούς που θέλουν να προκαλέσουν, να κάνουν statement με την παρουσία τους» μας αναφέρει η κυρία Ελένη Μαρνέρη. Επαναστατικό και ανεξάρτητο, χαρακτηρίζει το brand ο δημιουργός του που έχει ως βάση του το Άμστερνταμ. Εξαιρώντας το Dama Koupa, τα αρώματα της εταιρείας είναι unisex.

Τα αρώματα που μπορείτε να βρείτε είναι τα, Indigo, Berlin im Winter, Voyance, Chai, Onder de Linde, Nooud, Tindrer και Dama Koupa.

Μάθε περισσότερα εδώ http://www.baruti.eu/ 

GEODESIS: ο γύρος του κόσμου σε ένα άρωμα

Ο κόσμος είναι ο κήπος μας. Αυτό είναι το motto της εταιρείας GEODEISIS που κάθε του μυρωδιά παραπέμπει και ένα σημείο του πλανήτη! Για την ακρίβεια neroli που ταξιδεύει Μαρόκο, bergamont που ταξιδεύει Καλάμπρια, συκιά με άρωμα Ελλάδας και μαύρο τσάι που στέλνει απευθείας Κίνα είναι μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Ο οίκος GEODESIS μας ταξιδεύει σε είκοσι προορισμούς αρωμάτων, μέσα από αρωματικά κεριά και diffusers εξαιρετικής ποιότητας. «Μοσχομυρίζει όλο σου το σπίτι με τα αρωματικά προϊόντα του GEODESIS και κάθε μυρωδιά του είναι μια απόδραση στον κόσμο…» περιγράφει η κυρία Μαρνέρη για τον συγκεκριμένο οίκο. 

Μάθε περισσότερα εδώ http://www.geodesis.com/en/

Tip: Όλα τα παραπάνω αρωματικά προϊόντα θα τα βρείτε στην Γκαλερί Ελένη Μαρνέρη σε μεγάλη ποικιλία και σε αποκλειστικότητα. 

Πληροφορίες: Λεμπέρση 5, Αθήνα, τηλ. 2108619488, www.elenimarneri.com