Οι έξι βασικοί κανόνες στυλ για το job interview

Το τηλέφωνό σας χτύπησε και τα νέα είναι εκπληκτικά! Ο διευθυντής της εταιρείας που στείλατε προ ημερών το βιογραφικό σας θέλει να σας συναντήσει! Εννοείται πως οι σπουδές σας και η προϋπηρεσία σας θα παίξουν καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη συνάντηση ωστόσο και το ντύσιμό σας, όπως και να το κάνουμε, είναι η αντανάκλαση του ποια είσαστε, άρα θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στην επιλογή του outfit! Για αυτό κι εμείς σας δίνουμε μερικές συμβουλές μόδας για το πώς θα κάνετε καλή εντύπωση.

Κανόνας 1:  όχι εφαρμοστά και κοντά ρούχα

Είναι πολύ βασικό τα ρούχα που θα επιλέξετε να φορέσετε να μην είναι προκλητικά και αποκαλυπτικά. Αφήστε τη mini φούστα και τη μπλούζα με το ντεκολτέ για μετά την πρόσληψη. Προτιμήστε τα ρούχα σας να είναι όσο το δυνατόν πιο επίσημα.

Κανόνας 2: φωτεινά χρώματα

Οπωσδήποτε θα πρέπει να προσθέσετε στο outfit ένα κομμάτι σε έντονο χρώμα ή με print. To μυστικό είναι να εξισορροπηθεί αυτό το κομμάτι με το υπόλοιπο outfit, το οποίο πρέπει να παραμείνει επαγγελματικό. Μπορείτε να φορέσετε ένα φόρεμα σε στενή γραμμή μέχρι το γόνατο σε ένα φωτεινό χρώμα ή να κρατήσετε μία εντυπωσιακή τσάντα με prints.

Κανόνας 3: statement κόσμημα

Ένα εντυπωσιακό κόσμημα μπορεί να κάνει τη διαφορά και να μεταμορφώσει εντελώς το outfit. Επίσης, φορώντας ένα κόσμημα θα δείξετε ότι δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια που είναι πάντα μια επιθυμητή ικανότητα για τον εργοδότη.

Κανόνας 4: τα ψηλά τακούνια δεν είναι ποτέ κακή ιδέα

Σίγουρα τα λατρεύετε όπως άλλωστε κάθε γυναίκα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λείπουν από το outfit για το job interview. Οι ψηλοτάκουνες γόβες σας όχι μόνο θα σας δώσουν ύψος και θα κάνουν τη σιλουέτα σας να φαίνεται πιο λεπτή αλλά θα κάνουν την εμφάνισή σας πιο στυλάτη.

Κανόνας 5: πάντα πρέπει να φοράτε τουλάχιστον ένα κλασικό κομμάτι

Θα μπορούσε να είναι ένα σακάκι ή ένα κλασικό παντελόνι. Ό,τι κι αν επιλέξετε θα κάνει το look να φαίνεται πιο επαγγελματικό.

Κανόνας 6: μείνετε πιστή στο στυλ σας

Το outfit που θα επιλέξετε για το job interview θα πρέπει να κάνει τον πραγματικό σας εαυτό να λάμψει. Εάν είσαστε ο τύπος της γυναίκας που φοράει jean και t-shirt τότε δεν πρέπει να το αλλάξετε απλά θα πρέπει να προσθέσετε δύο, τρία στοιχεία που θα το κάνουν πιο επίσημο, χωρίς να το παρακάνετε προσπαθώντας να γίνετε κάποια που δεν είσαστε!