Αποχωρεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Jil Sander

Οι επόμενες κινήσεις του παραμένουν άγνωστες

Η έξοδος του Ροντόλφο Παλιαλούνγκα από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του γερμανικού οίκου μόδας Jil Sander με έδρα το Μιλάνο επιβεβαιώθηκε με μία λιτή ανακοίνωση.

Ο σχεδιαστής Ροντόλφο Παλιαλούνγκα ήταν επικεφαλής του γερμανικού οίκου μόδας τα τελευταία τρία χρόνια και παρουσίασε την τελευταία συλλογή του για το συγκεκριμένο brand τον περασμένο μήνα, στην Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο.

«Αποφασίσαμε να τερματίσουμε το επαγγελματικό μας ταξίδι με τον Ροντόλφο Παλιαλούνγκα από κοινού με τον ίδιο τον σχεδιαστή» ανέφερε η Αλεσάντρα Μπετάρι διευθύνουσα σύμβουλος του οίκου μόδας. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε βαθύτατα τον Παλιαλούνγκα για το σπουδαίο έργο του στον Jil Sander και το σεβασμό που επέδειξε στο DNA του brand» σημείωσε.

Ο σχεδιαστής το 2014 ανέλαβε τα ηνία από την Τζιλ Σάντερ, η οποία ίδρυσε τον οίκο μόδας το 1963 στο Αμβούργο. Η Τζιλ Σάντερ είχε επιστρέψει στον οίκο μόδας μετά από απουσία εννέα χρόνων το 2012, παρέμεινε για μόλις ένα χρόνο και αποχώρησε για τρίτη φορά το 2013 αφήνοντας τη θέση κενή έως ότου ανέλαβε ο Παλιαλούνγκα, πρώην σχεδιαστής της γυναικείας σειράς του οίκου Prada και καλλιτεχνικός διευθυντής στον οίκο Vionnet. To 2015 παρουσίασε την πρώτη του συλλογή στον οίκο Jil Sander.

Οι επόμενες κινήσεις του παραμένουν άγνωστες, αλλά χωρίς αμφιβολία η έξοδός του από τον οίκο Jil Sander θα δώσει τροφή σε εικασίες, καθώς κορυφαίες θέσεις παραμένουν κενές σε άλλα διάσημα brands, όπως στον Roberto Cavalli και στον Givenchy. «Ήταν μεγάλη μου χαρά που συνεργάστηκα με όλους στον Jil Sander και συνέβαλλα στην ιστορία και την κληρονομιά του brand» ανέφερε ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας, σύμφωνα με το Vogue uk.

Ο γεννημένος στο Τολεντίνο Ροντόλφο Παλιαλούνγκα ξεκίνησε την καριέρα του από τον οίκο Romeo Gigli τη δεκαετία του 1990.