Όσκαρ 2016: Άνδρες στο κόκκινο χαλί

Για άλλη μία χρονιά τη διαφορά στο αντρικό ντύσιμο του κόκκινου χαλιού την έκαναν οι λεπτομέρειες

Τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο να ξεχωρίσει ένα άντρας από το πλήθος στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ. Αρκεί να προσθέσει κάτι στο κλασικό του σμόκιν και τότε σίγουρα θα συγκεντρώσει την προσοχή όλων και τα φλας των φωτογράφων. Για άλλη μία χρονιά τη διαφορά στο αντρικό ντύσιμο του κόκκινου χαλιού την έκαναν οι λεπτομέρειες.

Φορέστε ένα κόκκινο κορσάζ
Η Αλέξα Τσάνγκ και ο Χάρι Στάιλ λατρεύουν τα φλοράλ μοτίβα παντού και τα έχουν υιοθετήσει στις εμφανίσεις τους. Έτσι δεν είναι παράξενο που ο Τζάρετ Λέτο για το κόκκινο χαλί των Όσκαρ επέλεξε να «διακοσμήσει» το μαύρο του σμόκιν με ένα κατακόκκινο λουλούδι στο λαιμό και κόκκινες λεπτομέρειες στα πέτα και τα μπατζάκια του παντελονιού, θυμίζοντας χορευτή του φλαμένκο.

Με ή χωρίς γυαλιά ηλίου;
Φορέστε γυαλιά ηλίου σε κλειστό χώρο και να είστε σίγουροι ότι οι γύρω σας θα σας κοιτάζουν και θα σκέφτονται ότι έχετε μόνιμο δεσμό με τον καθρέφτη σας. Φορέστε τα στο κόκκινο χαλί και τότε θα είστε ο βασιλιάς του άνετου τύπου. Αλλά η επιλογή γυαλιών του Τομ Χάρντι απείχε μάλλον πολύ από το να ακουμπήσει το στιλ. Με το ασύμμετρο μούσι του, το χαμόγελο τραπεζίτη και με τα μαλλιά ρέιβερ, δεν έμοιαζε καθόλου με τον Τομ Χάρντι των ταινιών.

Επιλέξτε σμόκιν με χρώμα
Το μαύρο σμόκιν είναι κλασικό. Είναι μία ασφαλής ενδυματολογική επιλογή. Στην τελετή απονομής των Όσκαρ όμως, εμφανίστηκαν όλων των χρωμάτων τα σμόκιν. Από το λευκό Dolce & Gabbana που επέλεξε ο Κρις Ροκ, μέχρι το μπλε με μαύρο του ηθοποιού Μαρκ Ράφαλο, και το μονόχρωμο του Ράιν Γκόσλινγκ, που το συνδύασε με άσπρο παπιγιόν, μέχρι το μπλε του Αμερικανού ποδοσφαιριστή Άαρον Ρόντγκερς.

Φορέστε... παντόφλες
Τα αντρικά παπούτσια στο κόκκινο χαλί δεν αποτελούν καμία έκπληξη. Φέτος όμως αναδείχθηκε μία νέα τάση. Τα παντοφλέ παπούτσια, που απέσπασαν την προσοχή με θετικό τρόπο. Αυτά τα παπούτσια επέλεξε ο έφηβος Έμπραχαμ Άσα, αλλά και ο Τζάρετ Λέτο, ο οποίος επέλεξε να φορέσει παντοφλέ Gucci, παπούτσια, στολισμένα με ένα φίδι, κάνοντας το κόκκινο χαλί να μοιάζει με το χαλί του υπνοδωματίου του.