Το Game of Thrones συνεχίζει να εμπνέει τους σχεδιαστές μόδας

Ο πέμπτος κύκλος του Game of Thrones ξεκίνησε και μαζί μ' αυτόν άρχισε και η φρενίτιδα που συνοδεύει τη σειρά από τη στιγμή που πρωτοεμφανίστηκε. Στη φρενίτιδα αυτή δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη η μόδα.

Με πρώτο και καλύτερο τον σχεδιαστή Helmut Lang που το 2012, πριν καλά-καλά κλείσει ο πρώτος χρόνος της σειράς, παρουσίασε μια ολοκληρωμένη συλλογή από ρούχα, εμπνευσμένη από αυτή. Μπότες, κολάν και ζεστά πανωφόρια για όλους εκείνους που ήθελαν να περιπλανηθούν στο Westeros (την ήπειρο όπου διαδραματίζεται η σειρά).

Τον περασμένο μήνα, ο Ινδός σχεδιαστής Manish Arora έκανε το ντεμπούτο του παρουσιάζοντας τη χειμερινή κολεξιόν του στο Παρίσι εμπνευσμένη από το Game of Thrones.

Μοντέλα σε ρόλους πολεμιστών της δημοφιλούς σειράς, του τηλεοπτικού σταθμού HBO, περπάτησαν στην πασαρέλα ντυμένα με ρούχα σε αποχρώσεις του φωτεινού ροζ και πράσινου, διακοσμημένα με περίτεχνα prints. Η παιχνιδιάρικη διάθεση του σχεδιαστή δεν σταμάτησε εκεί, αλλά ενισχύθηκε από «δράκους» και «κρανία» που πήραν τη θέση τους ως αξεσουάρ και τσάντες.

Ο Manish Arora σε δήλωσή του, στο περιοδικό Vanity Fair Hollywood, τόνισε ότι η κολεξιόν του είναι εμπνευσμένη από τη «γυναίκα πολεμιστή», που περιγράφει στα βιβλία του ο συγγραφέας George RR Martin, στα βιβλία του οποίου βασίζεται το Game of Thrones. «Είναι γενναία και ταυτόχρονα αισθησιακή. Είναι η βασίλισσα όλων των φυλών που την προστατεύουν λύκοι και δράκοι. Στη προσπάθεια να παρουσιάσουμε τη συλλογή μας δεχτήκαμε και πολλές άλλες επιρροές» επισήμανε. Όπως αποκάλυψε, η συλλογή έχει επιρροές και από τη μεσαιωνική εποχή.

Ένα από τα αγαπημένα κομμάτια του σχεδιαστή είναι οι τσάντες, καθώς σε αυτές παρουσιάζονται και οι δύο οντότητες από το «trophy of victory skull» της σειράς. Ο Arora εξηγεί ότι όλες οι τσάντες είναι χειροποίητες. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιήθηκαν διάφορα υλικά, όπως «μεταλλικό δέρμα», κομμάτια από κρύσταλλα, υφάσματα με prints, κοσμήματα, φτερά δράκων, στέμματα, «λεκέδες από αίμα», διατηρώντας τα στοιχεία των εποχών από τις οποίες επηρεάστηκε η κολεξιόν.

Ποιος είναι ο Manish Arora

Ο Ινδός σχεδιαστής έχει παντρέψει την ινδική κληρονομιά με τις μοντέρνες τεχνικές.

Η καριέρα του ξεκίνησε το 1997, ενώ το 2005 πήρε μέρος στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου και το 2007 του Παρισιού.
Σήμερα, τα ρούχα του Manish πωλούνται σε ολόκληρο τον κόσμο σε καταστήματα όπως η Galleries Lafayette. Το 2011,ο Manish σχεδίασε δύο επιτυχημένες συλλογές για τον γαλλικό οίκο μόδας «Paco Rabanne».