Η μόδα σήμερα είναι vintage!

Το vintage στυλ είναι η νέα τάση στο χώρο της μόδας και μας αρέσει πολύ. Ένας από τους λόγους είναι γιατί δε χρειάζεται να βάλουμε βαθιά το χέρι μας στη τσέπη για να το υιοθετήσουμε αρκεί μία επιδρομή στην παλιά γκαρνταρόμπα της μαμάς ή μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα second hand που μπορούμε να βρούμε υπέροχα κομμάτια περασμένων δεκαετιών σε άψογη κατάσταση και σε πολύ καλές τιμές. Για να είμαστε όμως "granny chic", υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουμε στον τρόπο που θα συνδυάσουμε τα vintage κομμάτια έτσι ώστε να υπάρχει μια αρμονία στο σύνολο και να μη φαίνεται σαν να σταμάτησε ο χρόνος πάνω μας!

Ένας βασικός κανόνας είναι να μην υπερβάλλετε με το συγκεκριμένο στυλ. Δεν πρέπει να είστε ντυμένες από την κορυφή ως τα νύχια vintage, το αποτέλεσμα δε θα είναι καθόλου ωραίο. Επιλέξτε ένα ιδιαίτερο κομμάτι vintage και απογειώστε το συνδυάζοντάς το με ένα πιο casual ρούχο και εντυπωσιακά αξεσουάρ. Θυμηθείτε πώς φόραγε η Carrie στο "Sex and the city" το πολύτιμο vintage Channel σακάκι της. Το συνδύαζε με ένα τζιν, ένα απλό τοπ και τις ψηλοτάκουνες Manolo Blanhik γόβες. Εφαρμόστε την ίδια φιλοσοφία και στο vintage κοστούμι σας, χωρίστε το σε δύο κομμάτια και συνδυάστε το καθένα από αυτά με κάποιο άλλο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σας.

Το κατεξοχήν κλασικό vintage κομμάτι είναι το μεταξωτό πουκάμισο, το οποίο αν το συνδυάσετε με κάτι απλό και νεανικό το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ξεχωριστό και θα αποκτήσετε ένα ιδιαίτερο στυλ. Όσο για το vintage δερμάτινο τζάκετ σας μην το φορέσετε με t- shirt, τζιν και σταράκια γιατί θα "χαθεί" στην casual εμφάνιση. Aναδείξτε το φορώντας ένα girly φόρεμα και τις γόβες σας.

Τέλος, θυμηθείτε ότι το "καινούργιο παλιό" φόρεμα ή το παλτό που αγοράσατε ή ακόμα και αυτό που βρήκατε στη ντουλάπα της μαμάς μπορείτε αλλάζοντάς του τα κουμπιά ή φορώντας το με μια εντυπωσιακή ζώνη να του δώσετε νέο ύφος και να το κάνετε να μοιάζει καινούριο.