Καπέλο: το απόλυτο αξεσουάρ του χειμώνα

Γούνινα, καουμπόικα, fedora, cloche, σκουφιά, μπερέδες...Μπορεί ακόμα να μην είσαστε εξοικειωμένη με το συγκεκριμένο αξεσουάρ αλλά να ξέρετε ότι ήταν, είναι και θα είναι πάντα στη μόδα. Τα καπέλα είναι must για όλες τις ώρες της ημέρας αρκεί να ξέρετε να τα συνδυάσετε σωστά και να τα φοράτε…χωρίς να σας φοράνε! Θα σας προστατέψουν από το κρύο αλλά κυρίως θα δώσουν μια στυλάτη πινελιά στο look σας! Το μυστικό είναι να επιλέξετε αυτό που πραγματικά σας ταιριάζει και να το φορέσετε με αυτοπεποίθηση!

Η επιλογή του σωστού καπέλου για εσάς θα καθορίσει και το τελικό αποτέλεσμα. Επιλέξτε, λοιπόν, ένα καπέλο που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας αλλά και στο σωματότυπό σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε μακρύ πρόσωπο σίγουρα δεν πρέπει να επιλέξετε ένα ψηλό καπέλο. Εάν έχετε μεγάλο ή στρογγυλό πρόσωπο καλύτερα να προτιμήσετε ένα καπέλο με φαρδύ γείσο. Επειδή και στα καπέλα υπάρχουν κανόνες εσείς που έχετε μέτριο ανάστημα θα πρέπει να βρείτε ένα σχετικά ψηλό καπέλο που δίνει την ψευδαίσθηση του ύψους ενώ εάν έχετε κάποια παραπανίσια κιλά αποφύγετε τα υπερμεγέθη καπέλα κι επιλέξτε ένα με πλατύ γείσο.

Το κάθε καπέλο για να αναδεικνύει το στυλ σας και να σας προσθέτει πόντους θα πρέπει να εφαρμόζει τέλεια στο κεφάλι σας. Επομένως φροντίστε να διαλέξετε το σωστό μέγεθος γιατί είναι πολύ άσχημο κάθε φορά που σκύβετε το κεφάλι σας αυτό να πέφτει ή όταν το βγάζετε να έχετε κόκκινο σημάδι στο μέτωπο.

Θυμηθείτε ότι το καπέλο μας βοηθάει πολύ συχνά να κρύψουμε τα ατημέλητα μαλλιά μας ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να καταστρέψει το χτένισμα μας. Ετσι, λοιπόν, καλό θα ήταν να φροντίζουμε πάντα το χτένισμα μας να είναι απλό και χωρίς ιδιαίτερα πιασίματα που μπορεί να χαλάσουν όταν θα βγάλουμε το καπέλο μας.

Το σημαντικότερο πάντως για να δείχνετε κομψή με καπέλο είναι να μπορείτε να το υποστηρίξετε και όχι απλά να το φοράτε για να αποκτήσετε στυλ. Επίσης, θα πρέπει να ξέρετε ότι το κάθε καπέλο είναι για συγκεκριμένες περιστάσεις οπότε θα πρέπει να το επιλέγετε με βάση τα σχέδια σας. Διαφορετικό καπέλο θα φορέσουμε όταν πηγαίνουμε για ψώνια κι άλλο αν πρόκειται να πάμε σε ένα γάμο.