Ο οίκος Gucci αντέγραψε σχέδια φοιτητή; Τι απαντά ο Αλεσάντρο Μισέλε

«Είναι κάτι που με κάνει να θλίβομαι» δήλωσε ο Αλεσάντρο Μισέλε στο «Τhe Business of Fashion»

Ο διευθυντής δημιουργικού του διάσημου οίκου ενδυμάτων Gucci, Ιταλός σχεδιαστής μόδας, Αλεσάντρο Μισέλε απάντησε στους ισχυρισμούς ότι το brand αντέγραψε τις δημιουργίες φοιτητή της Σχολής Τεχνών και Ντιζάιν Σεντ Μάρτινς του Λονδίνου.

«Είναι κάτι που με κάνει να θλίβομαι» δήλωσε ο Αλεσάντρο Μισέλε στο «Τhe Business of Fashion». Για «ιδιοποίηση ξένης πνευματικής δημιουργίας με παράνομο τρόπο» κατηγόρησε τον ιταλικό οίκο μόδας ο φοιτητής Πιερ Λουί Ουβρέ.

Οι κατηγορίες εναντίον του brand διατυπώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν ο οίκος ενδυμάτων δημοσιοποίησε στα κανάλια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σειρά βίντεο με εξωγήινες μορφές. Ο σπουδαστής καταφέρθηκε εναντίον του Gucci στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram κατηγορώντας το brand ότι έκλεψε τα σχέδιά του που είχε δημιουργήσει για ένα πρότζεκτ του πανεπιστημίου.

«Είμαι απλά ένας φοιτητής που εργάζομαι σκληρά για να δημιουργήσω τα δικά μου σχέδια και το τελευταίο που χρειάζομαι είναι να αντιγράφουν τις δημιουργίες μου. Οι νεαροί δημιουργοί αγωνίζονται αρκετά και χωρίς τις μεγάλες εταιρείες να τους κλέβουν» έγραψε.

Σε λογαριασμό στο Instagram, τον οποίο διαχειρίζονται φοιτητές της Σχολής Σεντ Μάρτινς δημοσιεύθηκε μία φωτογραφία με έργα του Ουβρέ και ένα στιγμιότυπο από βίντεο του οίκου Gucci. Κάτω από την ανάρτηση γράφτηκε: «Κοιτάξτε τους δύο λογαριασμούς και γράψτε τι συμπεραίνετε. Απ' όπου κι αν προέρχονται οι επιρροές σας, είναι ζωτικής σημασίας η αναγνώριση».

Χθες, ο Μισέλε απέρριψε τους ισχυρισμούς εξηγώντας ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις δημιουργίες του Ουβρέ νωρίτερα από το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η φωτογραφία από το Instagram του Ουβρέ (αριστερά) & Gucci (δεξιά)

«Είναι οι αναμνήσεις μου από ταινίες της δεκαετίας του 1970, όπως το Star Trek: Lost in Space, το οποίο είδα πολλές φορές. Αφορά το διάστημα, έχουμε ρομπότ και άλιεν. Προσπάθησα να δουλέψω με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Κρις Σίμοντς και με τα μοντέλα και τον φωτογράφο Γκλεν Λάντσφορντ για να δημιουργήσουμε ισχυρούς χαρακτήρες», είπε προσθέτοντας ότι η αρχική ιδέα γεννήθηκε πριν από πολλούς μήνες, όπως απαιτείται στις μεγάλης κλίμακας καμπάνιες Gucci.

«Είμαι τόσο λυπημένος. Άνθρωποι επινοούν μία ιστορία από το τίποτα. Νομίζω ότι δεν είναι καλή ιδέα για έναν δάσκαλο σε σχολή, όπως η συγκεκριμένη να ωθεί έναν νεαρό να καταστρέφει, κατά κάποιον τρόπο, τη δημιουργικότητά του» τόνισε ο Μισέλε αναφερόμενος στον σάλο που προκλήθηκε στο Instagram.

«Η δημιουργικότητα δεν έχει σχέση με τη φήμη. Εννοώ, είναι πιθανό να σκέφτεσαι κάτι που είναι στο μυαλό κάποιου άλλου. Το ότι είμαι 45 ετών δεν σημαίνει ότι δεν είμαι δημιουργικός. Είμαι σαν φοιτητής, είναι το ίδιο, δεν είναι πόλεμος» τόνισε, σύμφωνα με το Vogue.uk.

Ο Αλεσάντρο Μισέλε είπε ακόμη ότι δεν έχει πρόβλημα να συζητήσει την κατάσταση με τον Ουβρέ. Ο γεννημένος στη Ρώμη Αλεσάντρο Μισέλε ορίστηκε διευθυντής δημιουργικού του οίκου μόδας Gucci τον Ιανουάριο του 2015.