Hortcouture, στο ανοιξιάτικο show λουλουδιών στο Χάρογκεϊτ

Στο σόου στο Χάρογκεϊτ, η Lauren Green επέδειξε ένα φόρεμα-Ίρις της Jenny, και η Abi Moore ένα φόρεμα-Παπαρούνα

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, φιλοξενήθηκε στο Χάρογκεϊτ, όπως κάθε χρόνο, το ανοιξιάτικο show λουλουδιών. Όμως το φετινό είχε μια πρωτοτυπία: Παρουσιάστηκε, μέσα σε μια θάλασσα υπέροχων λουλουδιών, η δουλειά της Νεοζηλανδής σχεδιάστριας μόδας Jenny Gillies. Μιας και το θέμα του φετινού show ήταν «Hortcouture».

H Jenny είναι από το Κράιστσερτς -θυμόμαστε τους μεγάλους σεισμούς που είχαν πλήξει την πόλη το 2011; Η δουλειά της Jenny συντελεί στην ανάδειξη του προφίλ της πληγωμένης πόλης της.

Ξεκίνησε να «ράβει» όταν ένα καπέλο-ηλιοτρόπιο που είχε σχεδιάσει τράβηξε την προσοχή πολλών στις ιπποδρομίες.

Από τότε, κρεασιόν της χρησιμοποιήθηκαν σε ανεβάσματα θεατρικών έργων, σε κινηματογραφικά έργα, σε παραστάσεις όπερας.

Κάποιες, χρειάζονται τρεις μήνες να ολοκληρωθούν (πάνω από 70 μέτρα μεταξένιου και άλλου υφάσματος, χιλιόμετρα κλωστή).

«Είναι φανταστική εμπειρία, όχι μόνο το να εκθέτεις στην Ευρώπη για πρώτη φορά, αλλά και να διαφημίζεις την όμορφη πόλη μας και τον πολιτιστικό πλούτο που μπορεί να βρουν εκεί όσοι την επισκεφθούν. Τα ρούχα θα δείχνουν υπέροχα στο σκηνικό ενός show λουλουδιών. Αναμένω, πώς και πώς, την αντίδραση του βρετανικού κοινού στην τέχνη λουλουδιών με το στιλ της Νέας Ζηλανδίας» είχε δηλώσει, πριν από τα εγκαίνια του show.

Στο σόου στο Χάρογκεϊτ, η Lauren Green επέδειξε ένα φόρεμα-Ίρις της Jenny, και η Abi Moore ένα φόρεμα-Παπαρούνα.

Δικαιολογημένα, φωτογραφήθηκαν κατά κόρον, και το Flipboard μας δίνει μια photo gallery με εκπληκτικές φωτογραφίες λουλουδιών (και των υφασμάτινων «λουλουδιών» της Jenny Gillies).